Marc Coma utmanar Ronnie Renner med sin rallymaskin

Dagen till ära kan Fastbikes.se visa upp ett antal ultraläckra bilder från sanddynerna vid Abu Dhabi i förenade Arabemiraten, när den trefaldige Dakarsegraren Marc Coma stuntar loss med sin KTM Rallymasmin tillsammans med FMX-mästaren Ronnie Renner.

 

Några dagar efter att den spanske KTM-föraren Marc Coma vann sin femte seger i rallytävlingen Abu Dhabi Desert Challenge, visade Marc att han har full kontroll över sin KTM 450, inte bara i höga hastigheter på marken. Under uppsikt av FMX-föraren Ronnie Renner (USA), gjorde Coma ett vågat (enligt uppgift 15 meter långt och 6 meter högt) hopp på sin 140 kilos rallycykel i den eviga öknen mellan Dubai och Abu Dhabi.

fb_51630_Marc_Coma__1_2035

De trefaldige Dakarvinnaren (2006, 2009, 2011) kommenterade tilltaget: "Normalt, är det viktiga för oss rallyförare att hålla cykeln i kontakt med marken. Hastigheten är det som betyder något. Därför är det inte vanligt att se rallyförare hoppa så här högt och långt. Jämfört med en Freestylecykel, väger min cykel ett tiotal kilo mer. Bensintanken i sig kan rymma 40 liter. "

fb_51629_Marc_Coma__1_1861

X-Games-vinnaren Ronnie Renner kommenterade Comas hopp så här: "Det här var verkligen en ögonöppnare. Jag fick möjlighet att ta ett sväng på Marcs cykel och jag måste erkänna att det måste ha sett ganska hemskt ut. Hastigheten är otrolig och hanteringen jämfört med en Freestylecykel är extremt hård. Att hoppa på detta vis med en KTM Rallycykel är fenomenalt. "

fb_51627_Marc_Coma__1_2640

Marc Coma

Marc Coma har vunit Dakarrallyt tre gånger (2006, 2009 och 2011) och på meritlistan ser vi även att han blev världsmästare i Rally Cross Country 2005, 2006 och 2007. Han har vunnit i stort sett de flesta betydelsefulla rally i världen, inklusive UAE Desert Challenge fem gånger samt Rallye des Pharaons (Egypten), Rally ORPI Marocko och Rally Las Pampas i Argentina.

 

fb_ronnierenner

Ronnie Renner

Ronnie Renner är en amerikansk Freestyle motocrossförare. Några av hans höjdpunkter är hans guldmedalj i X-Games, världsrekord för step-up (höjdhopp) på en motorcykel och har dessutom noterats för högsta hoppet (Air) i en quarterpipe.