Intervju med Marc Coma - segraren i Desert Challenge

Den spanske KTM-föraren Marc Coma är flerfaldig Dakarmästare, och har även vunnit otaliga segrar i all världens rallytävlingar. Nu fylls meritlistan på med hans femte totalseger i Abu Dhabi Desert Challenge. Här kan du läsa en intervju med Marc.

 

Marc Coma la ribban högt redan i början av året med en totalseger i Dakarrallyt. Hans tredje i ordningen och under torsdagen kammade han hem segern i Abu Dhabi Desert Challenge för femte gången. Tävlingen är årets första deltävling i FIM Cross Country Rally World Championship (rally VM för motorcyklar) där Coma nu alltså har ledningen.

f29687d5e1

Här följer en intervju med Marc Coma:

Du har just vunnit din femte Desert Challenge. Kan du dela med dig av några av dina tankar med oss om hur det är att vara tillbaka på cykeln och köra racing i dynerna?

Detta är ett bra rally. Det är kort, men det är verkligen svårt eftersom alla killar är ute bland sanddynerna tillsammans. Och dynerna är också mycket svåra. De är höga sanddyner och sanden är mjuk och varm. Dessa är verkligen extrema förhållanden, och detta är min femte seger här så det är speciellt. Jag är väldigt glad.

 

Hur förbereder du dig för detta korta rally när man jämför med det mycket längre Dakar?

Det är helt annorlunda. Speciellt eftersom det nu är två månader efter Dakar och vår kondition inte är på topp. Vi vet att de första dagarna är svåra, men sedan, efter att du har funnit rytmen kan du ”leka” lite. Du börjar förstå dynerna. Hursomhelt är rallyt bara fem dagar långt och man måste vara smart och taktisk eftersom du kan förlora racet på grund av mycket små anledningar.

 

Känner du extra hård press på dig efter att ha vunnit ditt tredje Dakar?

Ja, så är det. Det är mycket viktigt att vi strävar i rätt riktning och vi måste fortsätta så här. Jag är glad efter att ha vunnit Dakar och nu få vinna igen, Jo det är bra. Vi måste fortsätta så. Men vi får aldrig glömma att det bara finns ett sätt att komma till denna punkt och det är genom att arbete, arbete och åter arbete.

 

RESULTAT – Desert Challenge

1. Marc Coma, Spanien, KTM, 18 timmar 28 minuter

2. Helder Rodrigues, Portugal, Yamaha, +5:21 minuter

3. Jakub Przygonski, Polen, KTM +12:43 minuter

4. Frans Verhoeven, Holland, Husqvarna, +17:01 minuter

5. Pål Anders Ullevålseter, Norge, KTM +18:47 minuter