Peru inkluderas i 2012 års Dakarrally

I år kördes Dakarrallyt i Sydamerika för tredje gången i ordningen. Och det har gett mersmak. Chiles president har bett om att målgången ska ske i Chile, och dessutom kommer uppgifter om att nästa års rally även kommer att inkludera Peru.

Det första Dakarrallyt startade i slutet av 1978 med start i Paris (Frankrike) och målgång i Dakar (Senegal), och ända fram till 2008 kördes rallyt med merparten av dess sträckor i Afrika. Efter att 2008 års rally fick ställas in på grund av terrorhot i Mauretanien flyttade rallyt till Sydamerika. I år kördes rallyt för tredje gången i Argentina och Chile, med start och mål i Argentinas huvudstad Buenos Aires.

I samband med årets rally bad Chiles president om att målgången ska äga rum i Chile nästa år. Samtidigt kommer uppgifter som gör gällande att Peru även kommer inkluderas med två eller tre sträckor i nästa års Dakarrally.

"Vår ambition är att Dakarrallyt inte bara ska passera genom Chile, utan även att det ska avslutas i landet, sa Chiles president Sebastián Piñera.

Men Chiles förhoppningar kan grusas på grund av Perus hängivna intresse för Dakarrallyt. Enligt rykten så har Peru redan betalat miljonbelopp till Dakar-organisationen för att få tre av rallyts sträckor och målgången till huvudstaden Lima.

Ettiene Lavigne, från Dakarorganisationen säger sig stödja idén att utvidga rallyt till Peru, och eventuellt även till Paraguay och Brasilien.

Fastbikes.se har varit i kontakt med Justin Gomis hos A.S.O (organisationen bakom Dakarrallyt) som låter meddela att han inte kan kommentera dessa uppgifter i dagsläget...