När Annie Seel anlände till Argentina för drygt två veckor sedan var målet att försvara titeln i Dakarrallyt som regerande mästarinna i damklassen på motorcykel. Det blev inte som hon tänkt sig utan en kamp för att hålla liv i både motorcykeln och sig själv.

Svenska Annie Seel fullföljde tidigare idag sitt femte Dakarrally och passerade mållinjen i Buenos Aires, Argentina, (Kl 13.55 lokal tid) total plats 81 i motorcykelklassen. Hon ställde upp för att försvara sin titel som Dakarmästarinna. Och fram till vilodagen var hon i ledarposition och planen såg ut att hålla, därefter har sjukdom och mekaniska problem avlöst varandra.

056-56_new_medium– Som alltid i Dakar, är jag så otroligt glad att ha tagit mig i mål, säger Annie Seel. Men det blev inte som jag hade tänkt mig. Istället skulle jag säga att det har varit ett helvete, och så nära att ge upp har jag aldrig varit tidigare, men sen är det något därinne som säger kom igen nu, och så hittar man på något sätt framåt, förklarar hon.

Vid målgång var Annie, trots lättnaden över att ha tagit sig i mål, ändå sliten och besviken över slutresultatet.

– Det känns helt ofattbart att från en helt överlägsen ledning byttes Dakarrallyt till att handla om överlevnad dag för dag, sträcka för sträcka. Hålla liv i en motor, som redan rasat flera gånger om, för att till slut knuffa motorcykeln över mållinjen.

Men trots att Annie inte lyckades knipa första platsen i årets Dakarrally är och förblir hon drottning av ökenrally. Hon lyckades hålla sitt löfte att ta sig i mål – som hon ju alltid gör! Och som vanligt bjöd hon på stor show, mod och ”jävlar anamma”.

056-010066_new_medium

Supportrarna på plats var helt vilda när Annie gick i mål!

Spanjorskan Laia Sanz blev istället mästarinnan i 2011 års damklass.