Husqvarna Factory Racings Skyler Howes körde till sig andraplatsen i den femte och sista etappen av 2022 års Rallye du Maroc för att säkra sin första FIM World Rally-Raid Championship-vinst någonsin. Amerikanen presterade fem fantastiska racedagar i den marockanska öknen för att slutligen komma i mål drygt sju minuter före tvåan Luciano Benavides.

Redan från början av årets Rallye du Maroc kunde både Skyler Howes och Luciano Benavides leverera solida etappresultat dag efter dag när de kämpade för den totalsegern i Marocko. Efter en etta-två-avslutning på dag tre avancerade de två FR 450-rallyförarna till toppen av poängställningen, och trots att de förlorade lite tid när de inledde etapp fyra, var det återigen Howes och Benavides som levererade de två bästa positionerna på torsdagens etapp fem efter en utmärkt navigering genom den 290 kilometer långa specialen.

Som den sjätte föraren ut på finaldagens etapp visste Skyler att han skulle få en utmärkt möjlighet att jaga och jaga ikapp förarna före och i sin tur ta igen de värdefulla minuterna han behövde för att sluta på pallen. Howes förblev fokuserad, trots den extra pressen, och levererade en imponerande körning på väg tillbaka till Agadir, för att slutligen komma tvåa på etappen, bara sex sekunder efter etappsegraren. Resultatet räckte för att toppa den totala tidrapporten för rallyt med sju minuter och 13 sekunder och säkra en minnesvärd totalseger i Marocko.

Howes seger markerar 30-åringens första seger i världsmästerskapet. Nu, med ökat självförtroende, kommer den sympatiske amerikanen att fokusera på Sonora Rally i Mexiko senare denna månad.

2022 Rallye du Maroc – Topp-5 totalt

1. Skyler Howes (Husqvarna) 16:30:29
2. Luciano Benavides (Husqvarna) 16:37:42
3. Ricky Brabec (Honda) 16:41:17
4. Adrien Van Beveren (Honda) 16:42:36
5. Sam Sunderland (GASGAS) 16:45:20