×

Varning

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::files: Sökvägen är inte en mapp. Sökväg: [ROOT]/images/stories/AtacamaRally2019

×

Notis

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Chilenske Husqvarnaföraren Pablo Quintanilla satte in ett dominerande tempo under femte och sista etappen för att sluta som segrare av 2019 års Atacama Rally. KTM-föraren Sam Sunderland slutade på andra plats, före Hondaföraren Joan Barreda, vilket innebar att KTM-föraren säkrade titeln i Cross-Country Rallies-mästerskapet 2019, med en deltävling kvar att köra.

När Pablo klev in i den sista dagen med en smal 54-sekunders fördel, visste Quintanilla att han skulle behöva ge allt under den sista 184,59 kilometer långa specialsträckan. Som den femte föraren in på sträckan började den chilenska stjärnan omedelbart att jaga de framförvarande förarna. Efter att ha kört ikapp och passerat Matthias Walkner, var Pablo fri att själv navigera sig fram igenom sanddynerna i Atacamaöknen.

Med den höga hastigheten i kombination med ett minimum av misstag på den korta, men knepiga, sista etappen, korsade den före detta Cross-Country Rallies-världsmästaren mållinjen med en fördel på nästan två minuter jämfört med etappens näst snabbaste förare, Joan Barreda. Pablos tempo på specialen var tillräckligt för att han skulle öka segermarginalen till nästan fyra minuter - en otrolig prestation med tanke på att tävlingen är den lokala hjältens comeback till tävlandet efter den skada han drabbades av under Dakarrallyt tidigare i år.

”Jag är verkligen riktigt glad. Jag förväntade mig aldrig att vinna racet här i Chile. Det har varit fem väldigt tuffa dagar, men jag lyckades och det känns som om jag svävar över månen just nu. Jag kunde inte ha hoppats på en bättre comeback - efter åtta tuffa månader borta från motorcykelkörning har jag kommit tillbaka och vunnit mitt hemmarace.”

{gallery}AtacamaRally2019{/gallery}