KTM har lyft på täcket och presenterat sin mest hardcore äventyrsmaskin till 2020 - KTM 790 ADVENTURE R RALLY. Begränsad till bara 500 enheter världen över, är den nyaste medlemmen av KTM 790 ADVENTURE-familjen placerad

Baserad på KTM 790 ADVENTURE R, behåller den här exklusiva modellen samma fackverksram av stål och den kraftfulla och kompakta 95-hästkrafter starka LC8c parallelltwin-motorn, som toppats med WP XPLOR PRO-fjädring. Byggd på samma avdelning som WPs Factory Racing-utrustning, uppges den erbjuda prestanda för extrem körning. 30mm längre fjädringsväg fram och bak hjälper till då det är dags att ta sig fram i den tuffaste terrängen, och ger också en sadelhöjd på 910 mm.

 

WP XPLOR PRO 7548-framgaffeln använder konventilteknik; ett unikt ventilsystem som lär möjliggöra i stort sett gränslös dämpning och kombinerar komfort med optimalt motstånd mot att bottna. Inställningsnivåer som normalt endast kan uppnås genom att byta shims kan nu justeras från utsidan. Konventilen möjliggör obegränsad öppning, samtidigt som mer exakt och mjukare fjädringsrörelse uppnås.

 

Den högkvalitativa och fullt justerbara WP XPLOR PRO 6746-stötdämparen för KTM 790 ADVENTURE R RALLY har utvecklats med erfarenheter baserat på KTMs rika erfarenhet från rallytävlande på högsta nivå. Genom att använda moderna lågfriktionskomponenter uppges stötdämparen erbjuda en signifikant ökning av dämpningsprestanda och minskar den fysiska belastningen för föraren. Stötdämparen använder ett progressivt dämpningssystem (PDS) och har ett enkelt justerbart dämpningsbeteende.

 

KTM 790 ADVENTURE R RALLY kommer dessutom med ett viktbesparande Akrapovič-avgassysten, kolfibertankskydd och Quickshifter + som standard för att betona sin Ready-to-RACE-prestanda tillsammans med WP XPLOR PRO-fjädringen. Den här specialutgåvan känns igen genom sin unika färg- och grafikdesign. Den kommer med smalare fälgar och kraftigare innerslangar för riktigt tuffa offroadförhållanden, en hög rak sadel för förbättrad race-ergonomi och Rally-fotpinnar för bra komfort och grepp, inte minst då du står upp och kör.

 

Ytterligare detaljer om pris och beställningsprocessen för inköp av KTM 790 ADVENTURE R RALLY kommer att meddelas någon gång under de kommande månaderna.