Dakar 2018: Måndagens etapp regnade bort

Måndagens etapp i Dakarrallyt ställdes in på grund av extrema väderförhållanden. Istället fick de tävlande avverka sträckan mellan Tupiza, Bolivia till Salta, Argentina på landsväg.

Måndagens etapp i 2018 års Dakarrally regnade bort. Under söndagen beslutade tävlingsorganisationen att ställa in etappen som skulle köras på boliviansk mark, detta på grund av häftiga översvämningar som orsakade kaos i området. Förarna och assistansfordonen var dock tvungna att köra den 520 kilometer långa sträckan mellan lägrerna i Tupiza, Bolivia och Salta, Argentina.

 

Under tisdagen är planen att den tionde etappen ska köras, som förbinder Salta och Beléns bivacker, och kommer att omfatta totalt 797 kilometer, inklusive 424 km specialsträcka mot klockan. En etapp med gott om sand och sanddyner, med en slutgiltig sträcka som kommer att kräva extra noggrann navigering, kan visa sig vara avgörande för de övergripande resultaten när tävlingen går in i sitt slutskede. Den slutliga klassificeringen för tisdagens etapp kommer att diktera startordningen för den kommande Super-Fiambalá-etappen, rallyts nästa marathonsträcka. Målgång i den 40:e upplagan av Dakarrallyt sker i Cordoba, Argentina den 20 januari.