2011 års mästare i Pro Superbike, Kawasakiföraren Filip Backlund, riskerar att missa årets premiärrace på Anderstorp Raceway i slutet av april.

Filip som vann 2011 års Pro Superbike mästerskap opererades i höstas direkt efter den avgörande finalen på Mantorp Park för en axelskada han ådrog sig på Ring Knutstorp, två veckor tidigare.

Denna axelskada har nu gjort sig påmind hos Filip och efter noga utredning samt diskussioner tillsammans med Filip:s läkare Stefan Schuttler har dom kommit fram till att en mindre operation måste göras!

- Idag har jag tyvärr så pass ont i min axel att gör vi inte denna operation så kommer hela min säsong kunna vara i fara. Nu kanske jag missar endast en deltävling och därefter förhoppningsvis ha en bra axel och kan då köra för fullt igen! Jag har också pratat med min sjukgymnast där vi nu har lagt upp ett intensivt träningsschema så att jag ska kunna komma tillbaka till racing banorna igen så fort som möjligt i bästa möjliga skick, säger Filip Backlund.

-Som teamchef är det min uppgift att hjälpa Filip till rätt beslut och att helt och fullt backa honom I svåra lägen. Vi har gemensamt beslutat att stå över Idm premiären på Lausitz Ring den 20-22 april. Detta för att ge bästa möjlig förutsättningar för en så god återhämtning som möjligt och sedan åka till Anderstorp och se vad vi kan göra. Beslut kommer att tas på plats av oss gemensamt efter att ha känt hur det går om läkningen går som tänkt, berättar teamchef Joakim Wiedesheim.