En månad innan Pro Superbike premiären har Niko Milovanovic bestämt sig för att inte delta i årets upplaga av Pro Superbike och ta en paus ifrån roadracingen på obestämd tid. Och därmed står Fundracing och KOAN utan förare till årets upplaga av serien.

Nikola körde för Fundracing säsongen 2011 och placerade sig som 5:a i mästerskapet och var på gång att få ordentlig fart på karriären. Efter en del otur under säsongen med blindtarmsoperation och annat slutade "NikoSan" ändå som 5:e bäst i Sverige med toppfighter genom säsongen, nära till pallplats varje race.

-Det är oturligt för vår del att Niko bestämmer sig för att sluta, då vi haft ett väl fungerande samarbete under fjolåret, så här nära in på premiären. Vi respekterar dock hans beslut och vi önskar Niko all lycka till i hans karriär och fortsatta framtid, säger Patrik Bengtsson, teamchef för Fundracing.

-Jag har efter lång tids eftertanke och noga övervägande bestämt mig för att lägga hjälmen på hyllan och satsa på min civila karriär. Jag har insett att det finns mer till livet än motorcyklar och kommer att ägna mycket tid med familjen framöver. Det är inget lätt beslut så här nära in på säsongen, men efter dialog med teamet och partners har vi kommit fram till att detta blir det bästa för alla. Jag önskar Fundracing all lycka till, då de gör en behjärtansvärd sak för sin omgivning och samhället, och jag kommer säkert att bidra på något sätt i framtiden tillsammans med Fundracing. Vi ses på banan i sommar, det lovar jag! Jag vill också passa på att tacka alla de partners som ställt upp och gjort detta möjligt under säsongen, säger Nikola Milovanovic, före detta förare i Fundracing som alltså avslutar sin roadracingkarriär efter ett framgångsrikt år i Pro Superbike.

Omgivningen väntar spänt på vilken förare som signar den åtråvärda styrningen i Fundracing säsongen 2012. Ryktet säger att det är många förare som aspirerar på platsen. Och om det blir en eller flera förare som representerar teamet 2012 återstår att se.