Andreas Mårtensson rapporterar från Knutstorp

I helgen kördes deltävling 2 och 3 i PRO Superbike på Ring Knutstorp. Målsättningarna var högt ställde för Andreas Mårtensson efter en bra inledning i Anderstorp och historiskt sett har Andreas kört riktigt bra på Ring Knutstorp. Här kan du läsa Andreas rapport.

 

På första träningen var Andreas tvåa med tiden 1.00.9. Hojen kändes inte bra så inställningarna ändrades kraftigt till kvalet. Där förbättrades tiden men inte positionen och Andreas startade race 1 från en andra position.

 

Race 1

Andreas kom iväg som trea men var redan efter ett halvt varv uppe på en andra plats. Andreas kunde inte göra mycket åt Backlund i ledningen. Luckan neråt ökade konstant och Andreas korsade mållinjen som tvåa.

pall-race1

Race 2

I race 2 startade Andreas som fyra. Han kom iväg som femma, en position han höll under det första varvet. På andra varvet kraschade tre förare och racet stoppades. Racet startade sedan om, tre timmar senare.

 

Andreas kom iväg bra och var trea på det första varvet. I starten kraschade ytterligare tre förare och då blev det Safety-car. Efter två varv bakom Safety-car startade racet om. Dessvärre tappade Andreas hela tiden till tvåan men utökade samtidigt luckan ner till fjärdeplatsen. Andreas gick i mål som trea.

pall-race2

- Detta var verkligen ingen bra helg för mig. Vi har haft problem med inställningarna på hojen hela helgen och saken blev inte bättre när min quickshifter började krångla under race 2. Men vi tar med oss poängen från denna helg och ser fram emot nästa race som körs på Mantorp Park 20-21 maj, kommenterar Andreas.

Andreas ligger nu på en andra plats i mästerskapet med 5 poäng upp till Backlund och 18 poäng ner till Johansson.