Filip Backlund dominerade på Ring Knutstorp

I helgen kördes årets andra deltävling i Pro Superbike, denna gång på Ring Knutstorp. Suzukiföraren Filip Backlund inledde med att vara snabbast av dem alla under träningarna, för att därefter vara snabbast på kvalet. Under det första heatet vann han med rejäl marginal och så även i det andra.

 

Helgens första race vanns av Filip Backlund i storslagen stil. Filip satte tidigt ett högt tempo med sin Suzuki och fick omedelbart en rejäl lucka ner till resterande förare. Avslutningsvis vann han med sex sekunders marginal till tvåan Andreas Mårtensson (Honda). Efter en härligt kamp mellan Lukas Ockelfelt, Hampus Johansson, Nikola Milovanovic och Christoffer Bergman så var det avslutningsvis Lukas som kammade hem tredjeplatsen med sin Suzuki.

Efter flera otäcka krascher, rödflaggningar och omstarter var det till sist endast nio förare som tog sig i mål i helgens andra race. Filip Backlund vann överlägset, före märkeskollegan Lukas Ockelfelt och Hondaföraren Andreas Mårtensson.

Efter att Filip tog full pott, det vill säga 50 poäng i och med helgens dubbelseger, så leder han nu Pro Superbike-mästerskapet totalt.