Pirelli blir exklusiv däckleverantör till Pro Superbike

Pirelli blir exklusiv däckleverantör till 2011 års upplaga av Pro Superbike. Det blev officiellt under motorcykelmässan "På Två Hjul" i Stockholm i helgen.

 

– Duells har en lång tradition av engagemang inom mc-sport, de flesta förare som vunnit STCC:s roadracingmästerskap det senaste decenniet har gjort det iförda hjälm, skinnställ, stövlar med mera från Duells. Det känns bra att nu även få vara med och säkerställa att förarna får köra med de bästa däcken. Pirelli har varit officiell däckleverantör till världsmästerskapen i Superbike sedan 2004 och vi ser fram emot att kunna tillföra den kunskap och erfarenhet som finns därifrån till det skandinaviska mästerskapet, kommenterar Björn Johansson, vd för Duells.

 

– Det känns mycket bra att få Pirelli med som officiell däckleverantör i Pro Superbike. Pirelli är en tillverkare som har långa och fina traditioner inom motorsporten och tillsammans med våra övriga partners kommer det här att innebära ett lyft för Pro Superbike och motorcykelbranschen, säger STCC:s vd, Bob Huzell

 

Första racet i Pro Superbike går av stapeln under STCC:s premiär på Jyllandsringen 22-23 april.