Genom ett unikt samarbete med STCC AB och partners kommer PSE (Pro Superbike Experience) ge lovande förare möjligheten att anta större utmaningar, allt för att på sikt inspirera fler förare att kämpa för internationella framgångar i roadracing.

 

Bakom PSE (Pro Superbike Experience) finns tre välmeriterade förare som idag delvis lagt den aktiva karriären på två hjul åt sidan. De tre är Peter ”Äpplet” Dahlbom, Sandy Berlin och Eric Hulth. Idag arbetar de bland annat på TV-kanalen Eurosport som kommentatorer av motorsport, däribland VM i Superbike, SuperSport 600 och Brittiska mästerskapet i Superbike. På sina racing-CV har Sandy, Peter och Eric mångåriga roadracingkarriärer i SM, EM och till och med i Endurance-VM.

Ett välkommet initiativ för fler framgångar

Målsättningen för PSE är att få fram fler att våga utmana Nordiska eliten i roadracing och mästerskapet i Pro Superbike. Pro Superbike körs tillsammans med STCC och förutom de cirka 130 000 åskådare som varje år besöker tävlingarna på plats når Pro Superbike också en stor tv-publik.

PSE har med sin erfarenhet inom svensk roadracing ett brett kontaktnät samtidigt som utvecklingen i våra nationella mästerskap följs på nära håll. Kriterierna för att ta del av PSE:s erbjudande är att föraren inte är etablerad inom Pro Superbike-mästerskapet och att föraren visar kvalitéer för att kunna göra sig gällande på högre nivåer.

Kort sagt eftersträvas förare som visar potential och vilja att nå resultat inom sporten och innehar SVEMOs elitlicens för roadracing (Svenska Motorcykel och Snöskoterförbundet).

PSE:s utvalda förare tävlar utan kostnad

Den förare som uppfyller kriterierna erbjuds följande:

– Tävlingskostnad för 1st deltävling i Pro Superbike

– 1 uppsättning tävlingsdäck (Continental, fram + bakdäck)

– 20 liter drivmedel (ASPEN Alkylatbränsle)

– Möjlighet att dela depåutrymme med ett utvalt STCC-team

– Ett subventionerat VIP-paket för en STCC-deltävling att erbjuda sina sponsorer. Här ingår entré och läktarbiljetter, VIP lunch, fri parkering och inte minst: Att få besöka tävlingsdepån!

Tävlingspaketet som föraren erbjuds är värt mellan 15 – 25 000:- och dessutom ingår möjligheten att personligen få berätta mer för STCC-publiken då intervjuer kommer att göras med både tävlingsspeakern och Viasat Motor som TV-sänder. En bra träning inför framtiden.

Premiär på Falkenberg 9 – 10 juli

Den av PSE utvalde föraren kommer att få delta nästkommande tävlingshelg för STCC (Västkustloppet) som körs på Falkenbergs motorbana. Tävlingsdatum: 9 – 10 juli

Inom kort presenterar PSR vilken förare som få ta del av denna första satsning.