Nu är även den andra tävlingshelgen i årets PRO Superbike avklarad och det visade sig bli ännu en tung helg för Team Cresto Guide Honda. Här rapporterar Andreas Mårtensson om helgen.

Deltävling tre och fyra avgjordes i Värmlands djupaste skogar, närmare bestämt Karlskoga och Gelleråsen. Teamet var på plats redan på onsdagen för att hinna testa både bana och hoj innan helgen.

Andreas hade beställt solsken men konstaterade även denna helg att vädrets makter inte riktigt går att styra över. Fredagens friträning kördes på regndäck men banan torkade snabbt upp. Några förare valde att sätta på slicks i slutet av träningen men Andreas som ju tränat redan på onsdagen tyckte inte att det fanns anledning att gasa och riskera något utan tog det lugnt.

Till kvalet hade banan torkat upp. Andreas körde hela passet och förbättrade hela tiden sin tid som slutligen resulterade i en femte startruta bara 0,2 sekunder efter pole.

Racet kördes kl 19.30 och trots duggregn var banan torr och samtliga förare körde ut på slicks. Publiken bjöds på ett spännande race med en minst sagt dramatisk avslutning. Andreas gjorde en bra start och var fyra in i första sväng. Sen körde han i en klunga på fem förare som bytte positioner i princip i varje kurva. Freddy Papunen kraschade från en femte plats och fyra förare fortsatte att kriga i täten. På åttonde varvet tilltog regnet och Petter Jansson kraschade från en andra plats. Andreas låg nu trea. Varvet senare rödflaggades loppet på grund av regnet och eftersom man kört två tredjedelar av racet blev det avbrutet. Eftersom resultatet räknas från varvet som föregick rödflaggen klassificerades Petter Jansson, trots krasch, som tvåa vilket resulterade i en fjärde plats för Andreas.

- Det var ett roligt race och jag kände att jag hade kontroll på allt som hände. Dessvärre så låg jag på en dålig position när racet rödflaggades och fick nöja mig med en fjärde plats. Det var väldigt förrädiskt när regnet började tillta och flera förare kraschade.

Lördagen bjöd på solsken och det var som upplagt för årets första seger. Till warm-upen gjordes några förändringar på gaffeln vilket Andreas tycke fungerade till det bättre.

Andreas hade näst bäst varvtid i fredagens race och startade därför från andra startrutan. Han gjorde återigen en bra start och var tvåa in i första sväng. Andreas tappade sedan till tredje plats men kände ändå att han hade farten uppe. På andra varvet fick han ett framhjulssläpp och var tvungen att bryta racet. Snopet både för Andreas och teamet.

- Jäkligt tråkigt, säger Andreas, jag kände att jag hade vinstchans i både fredagens och lördagens race men åker härifrån med 13 poäng vilket inte riktigt var vad jag hade räknat med. Men vi tar nya tag och hoppas att turen vänder till nästa tävling!

Nu väntar ett uppehåll och nästa tävlingshelg är i Falkenberg den 9-10 juli. Hoppas att vi ses då!

Mvh/Team Cresto Guide Honda