Uppvärming för Filip Backlund slutade med operation !

Sedan måndags natt är jag och min bror William åter tillbaka i Sverige från resan till Frankrike och den legendariska Le Mans banan. Det som skulle bli en av mina häftigaste upplevelser i roadracingkarriären fick ett snabbt slut innan allvaret riktigt hade hunnit starta.

 

På uppvärmningen inför racet på lördags morgonen kom jag endast två varv, när jag sedan skulle åka in i depån för att byta motorcykel för att köra vidare så hade en förare framför mig sprängt sin motor och all olja i motorn rann såklart ut. Detta varken såg eller visste jag förens det var för sent. I 10km/h highsidar jag in i depån och olyckligtvis landar så illa på handleden att den gick tvärt av.

Direkt upp till Le Mans hospital för operation. Så nu har jag tre små pinnar i handleden som håller ihop allting på plats. Det är otroligt tråkigt detta som hände, speciellt när det inte är ens eget fel, och i 10km/h i depån. Saker som inte kan eller ska hända händer ibland och nu var det min tur. Men som tur är så har jag nu gjort min beskärda del av vurpor för denna säsongen.

Detta kommer nu leda till vila i ett antal veckor och jag kommer tyvärr att missa premiären i Pro Superbike, jag hoppas kunna vara tillbaka till race två i Karlskoga men i dagsläget är det fortfarande oklart. Jag kan i alla fall glädja er alla att det känns redan bättre för varje dag som går. Vill också hälsa till alla mina konkurenter att ni får allt gasa nu när jag blir borta för när jag väl kommer tillbaka kommer ni få det svettigare än någonsin tidigare, jag är mer hungrig än någonsin tidigare att få komma tillbaka och piska er alla ;)

Jag och hela teamet Backlund Racing kommer självklart att finnas med på plats nere i Knutstorp på premiären den 7-8 maj så alla ni som är intresserade av att komma och titta är hjärtligt välkommna. Biljetter kommer att skickas ut inom kort.

Nu blir det några dagars vila denna veckan för att sedan i nästa vecka börja jobba lite lätt igen. Ni alla får hade toppen tills vidare.

 

Med vänlig hälsning

Filip Backlund

Team Suzuki Sweden Bilsport & Mc

Backlund Racing

www.backlundracing.se