Filip Backlund vann inte bara äran när han korades till årets Pro Superbike-mästare. 19-åringen blev också erbjuden en internationell styrning i VEIDEC Racings internationella team. En satsning som Backlund nu väljer att tacka nej till.

 

- Det är en väldigt bra tanke och hade inte situationen sett ut som den gör för min del hade det varit en dröm, säger han.

 

Filip Backlund är en av de största talangerna inom svensk roadracing idag. Han knöt ihop säcken på Mantorp Park i september och tog hem titeln som årets Pro Superbike-mästare. En titel som också gav honom ett erbjudande om en internationell satsning.

Det är företaget VEIDEC som öppnar en dörr i sitt internationella team. Priset har legat i potten under hela säsongen – men för Backlunds del uppstår ett angenämt problem som tvingar honom att tacka nej.

- Jag har idag redan stora sponsorer som krockar med en sån här satsning vilket gör att jag tyvärr inte kan tacka ja till det upplägget. Jag har kontrakt med Suzuki och en rad andra företag som jag vill gå vidare med, säger han.

 

Ansvarig för VEIDEC Racings internationella team är Milan Milovanovic. Han hade gärna sett Filip i teamet.

- Jag är väldigt ledsen att det inte blev av men jag har förståelse för att han väljer ett upplägg som passar honom bättre. Vi har skapat ett väldigt bra upplägg, men vi kan inte göra så mycket om den som är värd priset väljer ett annat alternativ, säger han.