Filip Backlund startade från ruta två i Pro Superbike på Gelleråsen men med en kanonstart punkterade han racet direkt och vann övertygande samt utökade sin sammanlagda ledning.

 

Det var bra fart i Backlunds Suzuki och han matade på genom hela racet med jämna varvtider och kunde ta en enkel seger.

- Jag fick en perfekt start och kunde sedan hålla mitt eget tempo utan problem. Så här tänker jag göra på Våler också om två veckor, sa Filip Backlund.


Alexander Lundh stod i pole position men fick en miserabel start och fick kämpa mig tillbaks. Jag hade ingen chans till seger men är inte nöjd med att jag också fick stryk av Freddy Papunen, sa Honda-åkaren Lundh.

Regerande mästaren Freddy Papunen kunde snabbt ta sig upp till en andra plats med sin Kawasaki och jagade frenetiskt för att nå Backlund men lyckades inte.


- Jag gick ut med för mjukt framdäck och hade svårt med fästet i inledningen och tappade mycket mot Backlund. Efter ett tag blev det bättre och jag kunde plocka in en hel del men nådde inte fram. Mot slutet kom Lundh i kapp men jag lyckades att hålla honom bakom mig och ta en skön andra plats, berättar Papunen.


I och med segern leder nu Backlund mästerskapet med sina 95 poäng före Alexander Lundh som har 76 medan Freddy Papunen är ny trea på 59 poäng.

 

Andreas Mårtensson flaggades av som fyra före norske Daniel Kubberöd och privatåkaren Petter Jansson åter vann den klassen före sin Kawasakikollega David Andersson som lyckades hålla undan för vilt jagande Thomas Johansson.

 

Läs mer om Pro Superbike