Efter att ha avverkat halva serien för Pro Superbike är den regerande mästaren, Freddy Papunen, hela 31 poäng efter tabelledande Filip Backlund men trots det så siktar Freddy högt även i år.

 

- Roadracing på den här nivån är alltid tufft. Det är så oerhört lite som avgör utgången av ett race. Efter att ha vunnit den inledande tävlingen så var jag inte helt kurrant under deltävling två och orken tröt mot slutet. I den tredje deltävlingen var jag med i toppen men blev påkörd och tvingades bryta och nu senast på Falkenberg gjorde en sen justering av drevningen på min Kawasaki att det tog ett antal varv innan jag blev vän med växlingarna. Det som var positivt med racet i Falkenberg var att jag var ruskigt snabb mot slutet av heatet och den känslan har jag kvar i kroppen, berättar Freddy Papunen inför helgen på Karlskoga Motorstadion.


Suzukiföraren Filip Backlund toppar tabellen på 70 poäng före Alexander Lundh, Honda, 60 poäng, David Andersson, Kawasaki, 53, Andreas Mårtensson, Honda, 44, Mikael Nilsson, Suzuki, 42 medan Papunen är sexa med sina 39 poäng.


- Förra året var jag också nästan uträknad innan finalen men kunde ändå komma tillbaks och vinna så varför skulle det inte gå i år också. De 31 poäng jag har upp till toppen kan snabbt försvinna. Det räcker med att nuvarande toppförare får ett brutet race och jag vinner så är det bara 6 poäng kvar till ledning och det är sällsynt att en förare inte råkar ut för något brutet race under säsongen och jag har ju gjort mitt. Nu har vi fyra race kvar och jag är laddad till max inför dessa så vi får avvakta och se hur det hela slutar, säger Freddy som åker till Karlskoga redan under onsdagen för att köra ett testpass under onsdagskvällen.

För ytterligare information besök www.freddyracing.com