Mixat team

Knappt två månader återstår till premiären av Sveriges hetaste MC‐mästerskap, Pro Superbike. Nu presenterar storteamet VEIDEC Racing sin satsning, där två förare ska säkra teamets titel i år; Jan Hanson och Nikola Milovanovic - en perfekt mix av erfarenhet och talangfull hunger.

 

Spekulationerna har varit många och fortfarande återstår frågetecken runt ett av Pro Superbikes största team 2009, VEIDEC Racing. Vilket märke teamet väljer att köra med står enligt rykten mellan två alternativ, Honda eller Yamaha.

‐ Det är ännu oklart och vi kommer att bestämma oss för vilket märke vi väljer de närmsta veckorna, säger teamchefen Jan Hanson.

Klar är dock föraruppställningen som ska leda teamet till mästartiteln i år. Fjolårets trea i Pro Superbike och VM‐meriterade Jan Hanson, som driver teamet för tredje året i rad, får i år förstärkning av ytterligare en förare, 22‐årige Nikola Milovanovic. Rutinerade Jan Hanson välkomnar förstärkningen.

‐ Ett team med två förare är starkare och att vi nu förstärker med Nikola ligger helt i linje med vår utvecklingsplan. Han är ung, hungrig och på väg uppåt. Han är dessutom snabb vilket gör att vi tillsammans ska vara med i toppen och röra om rejält. Det känns skönt att bitarna i stort sett är på plats för säsongen och jag ser fram emot att få en teamkompis att utveckla hojarna och jaga ikapp med på racen, säger Jan Hanson.

Nikola ser fram emot sitt nya team.
‐ Jag kan knappt vänta tills jag får sätta mig på cykeln. Vi har ett testprogram som ska ge oss de förberedelser vi behöver för att kriga i toppen. Och att för mig få komma in i ett stort och konkurrenskraftigt team känns extremt motiverande, säger teamets nyförvärv Nikola Milovanovic.

Teamet kommer att inleda testerna inför säsongen under mars med start på spanska Cartagena, en av de högst rankade testbanorna i Europa. Testerna genomförs tillsammans med fjädringstekniker från VEIDECs VM‐team och ett testteam runt Dunlops senaste däck. Teamet gör även ett besök på Valencia‐banan för att heja fram VEIDECs VM‐satsning i Supersport.

Premiären för Pro Superbike körs 1‐2 maj på Mantorp Park.

 

Källa: STCC