Belgiska fans äter, sover och andas motocross, så för Kevin Strijbos var det något extra att ta sin första Grand Prix-seger på nio år här på hemmaplan, inte bara för honom, utan också för det Belgien-baserade teamet, Team Suzuki World MXGP, som ägs och förvaltas av motocrosslegendaren Stefan Everts.

Husqvarnaföraren Max Nagl vet onekligen hur man hanterar en motocrossmaskin, i synnerhet på den tuffa Lommel-bann. Den tyska stjärnan rockade upp Lommel idag, och vann det första racet och hade goda förutsättningar av även kamma hem GP-segern, men tappade lite i det andra loppet, där han slutade på sjunde plats, vilket kostade honom GP-segern. Istället fick han nöja sig med andraplatsen i GP:t

KTM-föraren Antonio Cairoli har en grym stil i sanden och brukar normalt vara föraren att försöka slå, men i helgen såg han lite rostig i Race 1. Trots en långsam, åtminstone när det gäller Cairoli-standard, start på dagen, verkade han att komma till rätta med banan i Race 2, vilket gjorde att han slutade som trea i helgens MXGP.

Mag Nagl vann race 1 i MXGP, före Shaun Simpson (KTM) med Kevin Strijbos (Suzuki) på tredje plats. I race 2 var det slovenska Hondaföraren Tim Gajser som säkrade segern före Antonio Cairoli på andra plats och Kevin Strijbos som trea.

Tim Gajser leder MXGP-mästerskapet med sina 607 poäng, före andreplacerade Antonio Cairoli (504 poäng) och Max Nagl på tredje plats (490 poäng).

MX2

Husqvarnaföraren Max Anstie säkrade en imponerande totalseger i helgens MX2-GP i Belgien, efter att han imponerat med dubbla racesegrar på den brutala banan vid Lommel.

Anstie säkrade sin första dubbel-race-seger i mästerskapet hittills, samtidigt så blev den brittiske föraren den första i MX2-klassen att vinna tre GP i rad på banan vid Lommel.

Efter att ha lyckats lägga sin höghastighetskrasch under kvalet bakom sig drev Max på hårt under helgens första MX2-race för att göra anspråk på en välförtjänt seger, närmast före Kawasakiföraren Petar Petrov och Yamahaföraren Benoit Paturel. I andra racet blev det återigen en kamp mot såväl sina konkurrenter som mot de mjuka sandspårförhållandena, där Anstie förblev både snabb och i stort sett felfri för att köra till sig en andra raceseger och därmed säkra GP-vinsten. Suzukiföraren Jeremy Seewer slutade på andra plats i race 2 före Dylan Ferrandis (Kawasaki).

Svenske Yamahaföraren Alvin Östlund körde till sig 10:e placering i race 1 och 13e placering i race 2. Alvin slutade på 10e plats i helgens GP och ligger nu på 12e plats i mästerskapet (185 poäng) med fyra deltävlingar kvar att köra.

KTM-föraren Jeffrey Herlings, som rehabiliterar sig från skada, leder mästerskapet (efter 14 av 18 deltävlingar) med sina 597 poäng, närmast före Jeremy Seewer på 510 poäng och Pauls Jonass (KTM) på tredje plats med 403 poäng.