Den tyske Husqvarnaföraren Max Nagl säkrade dubbla racesegrar i helgens MXGP vid Loket i Tjeckien. Efter sin dubbelseger på den hala och utmanande Loket-banan vann Max sin första GP-seger i årets MXGP-mästerskap.

Han samlade på sig ytterligare 50 värdefulla poäng, och klättrade till tredje plats i MXGP-mästerskapet med fem omgångar kvar av av säsongen.

Runda 13 av Motocross-VM kunde inte ha gått mycket bättre för den tyska föraren. Efter att ha kommit iväg bra från start i helgens första MXGP-race befann sig i Max på andra plats och kunde från sin position noga följa och bevaka franske Hondaföraren Gautier Paulin. Under varv två gjorde Max ett lyckat drag och tog över ledningen, där han förblev under resten av loppet innan han så småningom vann segern, närmaste före slovenske Hondaföraren Tim Gajser och franske Yamahaföraren Romain Febvre. I det andra racet kom regnet in i bilden också, och gjorde körningen än tuffare. Återigen producerade Max Nagl en bra start och befann sig på tredje plats i slutet av första varvet. Snart passerade han Jose Butron upp till andra plats på varv två. Och under de kommande tolv varven låg Max hack i häl efter tävlingsledare Tim Gajser. Efter att ha dragit nytta på ett misstag från slovenska föraren tog Nagl ledningen med sex varv kvar och var först över mållinjen, återigen före Tim Gajser och med Romain Febvre som trea.

Tim Gajser är i mästerskapsledning med sina 576 poäng, före italienske KTM-föraren Antonio Cairoli på andra plats med 467 poäng och Max Nagl som trea med 451 poäng.

I MX2 var det franske Kawasakiföraren Dylan Ferrandis som knep segern i första racet före tyske Husqvarna-föraren Max Anstie och Suzukiföraren Jeremy Seewer från Schweiz på tredje plats.  I andra racet var det åter igen Dylan Ferrandis som vann segern, denna gång med Jeremy Seewer som tvåa och Max Anstie på tredje plats.

KTM-föraren Jeffrey Herlings från Nederländerna är i fortsatt mästerskapsledning med sina 597 poäng, före Jeremy Seewer på andra plats (470 poäng) och KTM-föraren Pauls Jonass från Lettland på tredje plats (403 poäng).

Svenske Yamahaföraren Alvin Östlund slutade på 16e plats i helgens första MX2-race för att sedan avancera upp till 11e plats i race2, vilket även blev han placering i helgens MX2-GP. Alvin ligger nu på 12e plats i MX2-mästerskapet med 166 poäng.

Nästa MXGP körs kommande helg vid Lommel i Belgien.