Efter deras besvikelse över att inte komma på pallen vid senaste VM-deltävlingen för två veckor sedan, tog Jeffrey Herlings (MX2) och Antonio Cairoli (MX1) revansch och vann respektive klass på ett övertygande sätt vid Saint Jean D'angely i Frankrike.

MX2

I det första MX2-racet slösade Jeffrey Herlings (KTM) ingen tid på att ta sig till fronten, där han stannade under samtliga av racets 22 varv. Hans närmaste konkurrent Tommy Searle (Kawasaki) fastnade i mitten-gruppen från starten, men kämpade hårt för att nå tredjeplatsen efter Herlings team-kompis, Jeremy Van Horebeek.

Joel Roelants körde ett stabilt race för att sluta på 4:e plats samtidigt som Valentin Teillet (Kawasaki) kom femma, som inledde med att klättra från sjätte till tredje plats innan han avslutade på femte plats.

Det andra MX2-racet bjöd på mer spänning, då Jordi Tixier (KTM) tog starten, men snart fick se sig omkörd av Arnaud Tonus (Yamaha) och Searle. Efter tre varv tog Searle ledningen och höll den hela vägen in i mål. Jeffrey Herlings hade inte någon bra start och efter att ha tillbringat tre frustrerande varv bakom tvåan Tonus, gjorde han en aggressiv omkörning som lämnade Yamaha-föraren på marken. Jeremy Van Horebeek var trea med Roelants återigen på fjärde.

Herlings vann Grand Prixet före Tommy Searle och Jeremy Van Horebeek.

1206031911MX2podium

MX1

Det var en start till mål-seger för Antonio Cairoli (KTM). Den franska publiken bjöds på en bra uppvisning av sina klarast lysande stjärnor, som Gautier Paulin (Kawasaki) och Christophe Pourcel (Kawasaki) som duellerade om andraplatsen. En duell som vanns av Paulin som avslutade som tvåa. Christophe Pourcel var trea före en annan fransman, Xavier Boog (Kawasaki). Suzukiföraren Clement Desalle var femma.

MX1start MxGp6F012

I andra MX1-racet fick var det Steven Frossard (Yamaha) som passerade Antonio Cairolo under sjätte varvet, efter att Cairoli begick ett smärre misstag. Men den italienska toppföraren återtog ledningen fyra varv senare. David Philippaerts (Yamaha) lyckades också att ta sig om Frossard för att kliva upp till andraplatsen, innan han tappade till femte plats i slutet av racet.

Ett tag såg det ut som om Paulin skulle avsluta tvåa bakom Cairoli, tills han begick ett misstag på varv sexton varpå han tappade till femte. Pourcel tog då tillfället i akt att ta andraplatsen, en position som han höll hela vägen in i mål medan Paulin lyckades kämpa sig upp till tredjeplatsen.

GP:t vanns av den italienske KTM-föraren Antonio Cairoli, medan Christophe Pourcel och Antonio Cairoli kom tvåa respektive trea.