Tvåfaldige världsmästaren i Motocross, John Van Den Berk, även officiell tränare och en Youthstream talangscout för FIM Motocross World Championship har nyligen rest till Uganda, Afrika, för att initiera en Motocross-skola i Kampala. Här kan du läsa mer, och kolla in en film.

Syftet är att sprida intresse om Motocross globalt, och bidra med bästa möjliga hjälp till förare, tränare och funktionärer i de länder där intresset för motocross växer.

John Van Den Berk ansvarar också för att hitta nya talanger, för att ge dem möjlighet att tävla i FIM Motocross World Championship inom en snar framtid.

FIM Motocross World Championship växer för varje säsong och redan i år har mästerskapet besökt Mexiko och Brasilien, och nästa år kommer även Thailand läggas till i kalendern, samt ytterligare ett race i USA och ett annat i Mellanöstern.

John Van Den Berk kommenterar: "Jag är väldigt positiv. Jag hade tur i Kampala eftersom alla talar engelska, så jag kunde kommunicera mycket väl med förare och de blev mycket bättre. Temperaturen var bra, liksom banan och dess läge."