I helgen kördes årets första GP i Motocross-VM, vid Valkenswaard i Holland. För KTM;s del var helgen mycket lyckad då Antonio Cairoli vann båda racen i MX1 medan Jeffrey Herlings vann båda racen i MX2. I MX3 tog Kawasakiföraren Kim Lindström tredjeplatsen i andra racet.

Första delen av racen kördes under torra förhållanden, men under den första halvan av det andra MX2-racet började det regna kraftigt.

Antonio Cairoli vann årets första GP tämligen bekvämt, efter att ha tagit ledningen i början av loppen och korsade mållinjen med en betydande fördel gentemot sina konkurrenter. Clement Desalle var tvåa i båda heaten medan Steven Frossard var trea i båda.

I MX2-klassen kunde Jeffrey Herlings återigen visa sin potential i sanden och han dominerade båda heaten med stor auktoritet. Andraplatsen gick till Joel Roelants och trea totalt var hans teamkamrat Tommy Searle.

Helgens GP hade även en hel del svenskar med i startlistan.

I MX2 knep KTM-föraren Filip Bengtsson 23e plats i första racet och avancerade upp till 21a plats i det andra racet.

I MX3 fick Kim Lindström en lovande start, med en 11e plats i första racet och en tredjeplats i det andra. Han ligger nu 6a i tabellen. Samtidigt körde Rasmus Sjöberg (Honda) till sig en 13e och 7e plats, medan Mathias Andersson (Yamaha) noterades för 15e respektive 13e placering. Tom Söderström (Honda) var snabb under uppvärmning och kval men drog omkull och bröt två fingrar i det första racet.

I damklassen tog Sara Pettersson (KTM) en femteplats i första racet och avancerade till fjärde plats i andra racet, och ligger nu fyra i tabellen. Hondaföraren Frida Östlund körde till sig dubbla 7e platser, medan Sara Adriansson (Kawasaki) tog en 10e-plats i första racet och hamnade på 33e plats i resultatlistan i andra racet.