Årets sista Grand Prix i Motocross-VM ägde rum i helgen vid Fermo i Italien och Gautier Paulin och Jeffrey Herlings var de sista GP-vinnarna för säsongen i sina respektive klasser.

De tre bästa förarna i 2011 års MX1-VM är Antonio Cairoli, som missade sitt hemma-GP eftersom hans mor gick bort under fredagen, Steven Frossard, som inte var närvarande eftersom han fortfarande återhämtar sig från skadan han drog på sig i Gaildorf och Clement Desalle, som knep tredjeplatsen i mästerskapet.

De tre bästa förarna i MX2-VM avgjordes redan i Gaildorf, men det var första efter helgens race som Ken Roczen, Jeffrey Herlings och Tommy Searle fick sina välförtjänta medaljer.

MX1

mx1start

Den franske Yamahaföraren Gautier Paulin har jagat en GP-seger under hela säsongen och under hans första deltagande i MX1-klassen lyckades han med det. Paulin knep starten i första heatet, som han dominerade ända till slutet. I det andra heatet fick vi se Paulin i en härligt fajt med Pourcel om ledningen, där Paulin slutligen fick nöja sig med andraplatsen.

Andraplatsen i MX1-GP:t var för Kawasakiföraren Pourcel, som placerade sig 8-1 i det italienska Grand Prix. I det första heatet kände sig Pourcel inte bekväm på sin cykel och han kämpade en hel del för att finna sin rytm, men för det andra heatet använde de samma inställningar som i Gaildorf och han vann då loppet tämligen enkelt, och belönades med andraplatsen i GP:t.

Kawasakiföraren Barragán fick kliva upp på pallens tredjeplats. Den spanska föraren erkände att så gott som nästan hade förlorat allt sitt självförtroende, eftersom resultaten inte kom, men under de tre senaste Grand Prix har han känt sig mycket bättre. Barragán bland annat haft problem att komma iväg bra i starten, men idag började han i täten i båda heaten och korsade mållinjen på fjärde respektive tredje plats. Barragán slutade på åttonde plats totalt i årets MX1-VM.

RESULTAT MX1

MX2

start-mx2

KTM-föraren Jeffrey Herlings vann sin femte GP-seger för säsongen. I det första racet blev han "bara" tvåa, 12 sekunder bakom Kawasakiföraren Tommy Searle, men i det andra racet tog han ledningen under varv sex och han dominerade därefter racet till slutet.

Andraplatsen i helgens MX2-GP var för Searle, som inte lyckades uppnå sitt mål att vinna årets sista GP, men han medgav att han var mycket nöjd med sin körning i helgen. Han vann lätt första heatet, men i det andra begick han ett misstag när han jagade Herlings och förlorade alla möjligheter att slåss om totalsegern.

Searles teamkamrat Anstie fick sin jungfru-GP-seger i helgen i Fermo och var således mycket nöjd, efter att ha jagat detta resultat under hela säsongen.

Årets MX2-världsmästare, den tyske KTM-föraren Ken Roczen slutade femma i första heatet, men bröt andra tävlingen, eftersom styret på hans KTM var helt böjt efter en krasch tidigare i heatet.

RESULTAT MX2