Hård krasch

Denna helg befinner sig MX1 och MX2-VM i Sevlievo i Bulgarien, för årets andra deltävling i motocross-VM. Banan är väldigt snabb och stenhård samt fylld av stora hopp. Sveriges hopp Johan Carlsson kraschade hårt i ett av de största och nu är morgondagen i fara på grund av en befarad hjärnskakning.

 

- Jag har spytt och mår inte alls bra, och på cykeln har jag svårt att fokusera och se spåren ordentligt, säger en skakad Johan.

Det var redan under den första träningen som olyckan skedde. Johan skulle hoppa ett nybyggt trippelhopp och missbedömde farten som krävdes.
- Jag hoppade rejält för långt och i landningen gick cykeln ihop så att det slog stopp och då kraschade jag. Jag tappade andan rejält och slog i huvudet ganska så hårt. Det flimrade för ögonen och var färdig kört det passet om man uttrycker det så, säger Johan

Johan sov tiden mellan fria träningen och tidsträningen för plats på grinden, och väl ute på tidskvalet gick körningen dåligt.

- Jag kunde inte alls fokusera och det var svårt fokusera. Jag körde ett par varv men var egentligen aldrig med i matchen riktigt. Jag vågade inte köra så fort som jag kanske kunde.

 

Johan mådde sämre tiden inför kvalheatet, och han spydde även vilket tyder på en hjärnskakning. Han begav sig trots detta ut till grinden och fullföljde tillräckligt många varv för att ha rätt att starta i söndagens finaler.


- Just nu känns det ytterst tveksamt för att inte säga osannolikt att jag kommer till start. Banan är väldigt snabb på sina ställen, och ska jag våga dra för fullt här vill jag känna mig riktigt skärpt och alert. Vissa ställen på banan hinner jag lägga i femman för att fyran har varvat ut, och då går det fort om det är på en stenhård bana, säger Johan. Att köra imorgon känns som ett spel med lite väl hög insats. Att falla i de farterna det går i här innebär risk för riktigt svåra skador. Jag ska konsultera läkare under kvällen och höra deras åsikt, men spontant tror jag inte att jag finns bakom grinden imorgon, avslutar Johan