Nu till helgen,19-20 augusti, körs Motocross-VM på Glimminge motorstadion i Uddevalla. Det är årets 16:e deltävling i ordningen och efter Uddevalla GP återstår det bara tre deltävlingar kvar med besök i USA, Holland och avslutningsvis i Frankrike.

Mästerskapen börjar alltså lida mot sitt slut och visst har förarna i toppen börjat glida ifrån de övriga i fältet. I MXGP-klassen har nu Italienaren Antonio Cairoli på sin Red Bull KTM en ledning på 97 poäng ner till sin teamkamrat Jeffrey Herlings från Holland.

Dock har spänningen i klassen knappast avtagit. Vi har de senaste helgerna blivit bjudna på några av det bästa fighterna någonsin och senast nu i helgen knep Arnaud Tonus sin första heatseger för säsongen inför sina hemmafans i Schweiz. Alltså är allting fortfarande otroligt spännande när det finns flera hungriga förare som bara väntar på sina första segrar för säsongen.

Likaså är det i lilla klassen MX2. Red Bull KTM föraren Pauls Jonass från Lettland leder med hela 49 poäng före Suzuki konkurrenten Jeremy Seewer, som börjat komma igång starkt på slutet med flera segrar.

För Sveriges två VM-förare, Alvin Östlund hos Kemea Yamaha och Anton Gole hos TM Racing, har det blandats mellan högt och lågt i de senaste deltävlingarna. För drygt två månader sedan lyckades just Alvin med en femteplats i ett heat vilket är årsbästa placering och under nästa samma tidpunkt gick Anton Gole från privatförare till fabriksförare när han blev intagen av TM Racing i teamet.

Inför helgens deltävling ligger Alvin Östlund på en fin 15e plats i mästerskapet med hela 180 VM-poäng inkörda. Anton Gole stundar just nu på en 24e plats med 69 VM-poäng inkörda. Dessa två ska givetvis bli en fröjd för Uddevallapubliken att äntligen få se med egna ögon. 

Förutom de två huvudklasserna MX2 och MXGP så har vi denna helg även den stora finalen av EM-klassen EMX125. Där försvann tyvärr Sveriges medaljhopp när KTM-föraren Isak Gifting skadade sig för en dryg månad sedan. Men enligt hans egna ord hoppas han vara tillbaka just nu till helgen, för vem skulle vilja missa chansen att köra inför världen bästa hemmapublik? 

Men förutom Isak Gifting så har vi flertalet svenska förare som gjort bra ifrån sig i de senaste deltävlingarna. Vi har bland annat fabriksföraren Tim Edberg som på sin Yamaha ligger på en åttondeplats totalt. Husqvarnaföraren Filip Olsson har kommit starkt på slutet och ligger på en 20e plats inför helgen. Och mer svenskt krut finns det i klassen. Och allt ska avgöras nu till helgen om vem som blir 2017-års Europamästare i ungdomsklassen 125cc tvåtakt.

I helgen kör även Honda EMX150 sin näst sista deltävling. Högst upp i tabellen har vi en svensk vid namn Anton Nordström Graaf som endast leder med två poäng före tvåan. Här har vi en rysare att vänta. 

Förutom Anton så har vi flertalet duktiga svenskar som tagit massor av poäng. Vi har bland annat Rasmus Moen, Melwin Bengtson och Ville Norström Graaf som alla tre kommer göra allt för att fightas om de allra finaste placeringarna.

Det är uppbäddat för en dramatisk, underhållande, thrillerliknande deltävling med massor av spännande och spektakulär åkning. Välkommen till Uddevalla Grand Prix 2017! 

Besökarna erbjuds ett stort utställarområde, bred försäljning av mat och snacks, VIP-tält, lekaktiviteter, camping, underhållningsområde och mycket mer. Besökarna kan följa tävlingen på ett nära och säkert avstånd från platser runt hela banan eller följa heaten från bergens läktarplatser. Mer info på www.uddevallagp.com