Christoffer Bergman har klättrat upp till en 7:e plats i FIM-cupens totalställning tack vare en fin 6:e plats i helgens race på klassiska Silverstone. Här kan du läsa Christofers egna kommentarer från racet.

Bergman, som gjorde sin första tävling någonsin på Silverstone, fick en okej start på sitt race men började sedan tappa mark under första halvan av racet. Bergman gjorde sedan en mycket stark avslutning på racet och var bland de snabbaste ute på banan. Den starka avslutningen tog honom upp på en 6:e plats, 12 sekunder ifrån segraren Eddi La Marra.

 

Här kommenterar Christoffer helgens race på Silverstone: 

"Sista dagen på Silverstone gick riktigt bra.

På warm upen körde jag 1 sekund snabbare än jag tidigare gjort och var 3:a, så det kändes riktigt bra inför racet, jag visste dock att det skulle bli svårt i början att starta från 10:e plats. Och det gick ungefär som jag hade väntat mig att det skulle göra.

Jag fick en ganska okej start, inte den bästa men ändå rätt bra. Tror jag var 8:a under första varvet, sen gjorde jag 2 mindre missar så jag hade ca 2-3 sekunder upp till 6:e och 7:e plats. Efter varv 3 körde jag väldigt stabilt med jämna varv tider och kunde ta mig upp på 6:e platsen men sedan hade de andra redan fått en lucka. 5:e platsen fanns nästan inom räckhåll men inte tillräckligt nära så att jag kunde åka lite på honom. Men jag åkte ganska jämt med alla framför, de var ca en halv sekund snabbare per varv, så det känns lite synd att jag inte lyckats på kvalet lite bättre, och därmed haft en större chans att kanske hänga på.

Men ännu en topp placering, och jag är mycket nöjd hur det gått denna helgen, ny bana och vi har haft ett par riktigt skit pass med regn, upptorkande och sånt.

Nästa race är Nürburgring 9 september, det ser jag fram emot då det var mitt första racet tillsammans med BWG redan förra året som Wildcard. Jag låg då på en topp tio placering men kraschade tyvärr på sista varvet."