16 år och 69 dagar. Så lyder det nya rekordet för den yngste SM-vinnaren någonsin i motocross. Rekordet slogs i Ulricehamn och "grabben" bakom bedriften är Suzukitalangen Pontus Jönsson.

Dubbla heatvinster och inskriven i historieböckerna, livet kunde knappt vara bättre för Pontus Jönsson.

- Det här kändes riktigt skönt, erkänner Pontus Jönsson som lägger ned all sin tid på motocross och träning runt i kring sin disciplin.

I Ulricehamn vann han kvalheatet före sin bror Jesper och när det var dags för finalrace var han tvåa ut efter Alex Eriksson.

- Jag körde om honom på första varvet och drog sedan ett par varv. Sedan kom Kalle Olsson i kapp och förbi, säger Pontus.

Upplösningen blev dock minst sagt dramatisk. I sista kurvan smet nämligen Pontus förbi SM-ledaren och i mål var han 0,1 sekunder före sin tuffaste konkurrent.

Pontus storebror Jesper fick inledningsvis kriga från en position runt tiondeplats. Snabbt var han uppe som femma och i mål var han på pallen med norrmannen Remi Nyegaard hack i häl.

- Kul att vara tillbaka i toppen igen. Jag har inte känt av huvudskadan sedan jag började köra igen men ofrånkomligt smög det sig in lite försiktighet, men det verkar ha släppt nu, menar Jesper.

I det andra racet blev det en hole shot för Pontus.

- Sedan körde jag bara på, var lite seg i kroppen men jag bet ihop, säger han lyckligt.

Även Jesper var lyckosam. Han var ut som fyra, plockade en placering och mot slutet fick han en bonus då Alex Eriksson diskvalificerades då hans ljuddämpare trillade av.

- Häftigt att vi var etta och tvåa och att Pontus lyckades vinna båda heaten, säger Jesper och sänder ett stort grattis till sin bror.

Även övriga Suzukiförare gjorde bra ifrån sig i Ulricehamn. Viktor Björklund blev femma/trea och Eddie Hjortmarker blev åtta/sexa. Totalt ligger Viktor Björklund tvåa i SM, Pontus Jönsson trea, Eddie Hjortmarker femma och Jesper Jönsson tolva. Men då ska vi ha i åtanke att den sistnämnde har missat två deltävlingar.