2014 års Husqvarna TC300

I samband med helgens Lag-VM i Motocross, Motocross of Nations, i Tyskland visade Husqvarna upp den nya generationens tvåtaktare, TC300 Factory Racing edition TC300, i vit kostym med Sverige-blå-och-gul dekor. Nu i helgen är Fastbikes.se på plats då presslanseringen av Husqvarnas 2014-modeller äger rum.

Motorcykeln som visades vid Teutschenthal är baserad på helt nya tvåtaktaren TC250, som har uppgraderas till 300 kubikcentimeter, och förädlats med tillbehör som snart kommer finnas tillgängligt från tillbehörs-programmet "Husky Power". Dekorerad med officiella Husqvarna Factory Racing-dekaler kommer den även att vara med ett antal tekniska uppgraderingar, bland annat bakram av kolfiber, Akrapovic avgassystem, WP-fjädring och CNC-frästa nav och gaffelkronor.

TC300 DSC4593

Husqvarna kommer att aktivt stödja det europeiska Motocross 300cc tvåtakts-mästerskapet, och ökad användning av tvåtakts motorteknik. Den kompakta motortypen erbjuder bra accelerations-egenskaper, är tämligen enkla att trimma och underhålla, något som Husqvarna gillar skarpt.

Pit Beirer - ( Chef för Motorsport) kommenterar: " Husqvarna kommer främja och stödja EU:s nya 300cc tvåtaktsmästerskap eftersom vi tror att det kommer att bli en stor klass för begåvade, unga racers. Det ger den rätta balansen mellan seriös racing och kostnader. I dagsläget är vi inte delaktiga i det europeiska mästerskapet med ett fabriksteam, men vi är i kontakt med många förare, genom våra dotterbolag, och vi har haft ett stort antal förfrågningar om våra tvåtaktscyklar för det nya mästerskapet. Inom en snar framtid kommer du att se många av våra tvåtaktsmotorcyklar tävla, inte bara i detta spännande, nya mästerskap, utan även på tävlingsbanor runt om i hela världen. "

Under helgen påbörjas provkörningen av Husqvarnas nya enduro- och motocrossmaskiner, och kort därefter kommer du kunna läsa de första utvärderingarna här på Fastbikes.se.