Första titeln för G450X

I helgen blev BMW:s fabriksförare, finländaren Simo Kirssi, 2008 års mästare i det tyska enduromästerskapet GCC i XC Pro-klassen. Den flygande finnen tog titeln en dag efter att han fyllde 29 år. Grattis önskar fastbikes.se!


Helgens GCC-tävling i tyska Schefflenz blev en framgångsrik sådan. Inte nog med att Simo Kirssi vann tävlingen och i och med det blev årets GCC-mästare i XC Pro-klassen. Dessutom kom hans belgiska stallkamrat Jeff Goblet på tredje plats. Den tyske BMW-föraren Bert Meyer slutade på nionde plats vilket gav honom tredjeplatsen i årets GCC-mästerkap.

simo-racing
Simo Kirssi knep ledningen efter att ha fått till en perfekt start (som var i Le Mans-stil) medan ärkerivalen Cyrille Coulon följde likt en skugga tätt bakom. Kampen om förstaplatsen var stenhård och flera gånger bytte de två plats med varandra, men till sist var det Simo Kirssi som passerade mållinjen först. Cyrille Coulon slutade på andra plats efter lite mer än två timmars körning på den snorhala banan.

Mitt team gjorde ett fantastiskt jobb då jag kom in för att fylla på bränsle. Jag var snabbare ut ut depån, med Cyrille tätt bakom. Vi hade en rejäl fajt under ett antal varv och när jag inte attackerade en av kurvorna på rätt sätt blev jag omkörd. Sedan låg jag tätt bakom och höll koll på hans spårval och körde om när tillfälle gavs. Jag är nöjd med segern och jag vill passa på att tacka alla som har hjälpt mig: mitt team och mest av allt min mekaniker och bror Juho. Vi har jobbat ihop under enorm press med en suverän atmosfär och härlig teamkänsla.
Simo Kirssi

 

Resultat GCC Schefflenz, XCPro
1. Simo Kirssi (FIN), BMW, 23 varv;
2. Cyrille Coulon (FRA), Yamaha, 23 varv;
3. Jeff Goblet (BEL), BMW, 23 varv;
4. Steffen Albrecht (GER), Yamaha, 22 varv;
5. Andy Boller (GER), KTM, 21 varv;
6. Falko Karbautzki (GER), KTM, 21 varv;
7. Thomas Günther (GER), Husaberg, 21 varv;
8. Nils Hagen (GER), KTM, 20 varv;
9. Bert Meyer (GER), BMW Motorrad, 19 varv;
10. Björn Schuh (GER), BMW, 19 varv

Poängställning, GCC, XCPro
1. Simo Kirssi, 175 poäng
2. Cyrille Coulon, 155
3. Bert Meyer, 127
4. Steffen Albrecht, 119
5. Andy Boller, 104
6. Falko Karbautzki, 100
7. Thomas Günther, 88
8. Marco Straubel, 76
9. Martin Schneider, 70
10. Stefan Geyer, 68