Alex Eriksson rapporterar från Lag-VM i Motocross

I helgen kördes Lag-VM i Motocross på Thunder Valley vid foten av klippiga bergen i Denver, Colorado, USA. Team USA (Ryan Dungey, Andrew Short, Trey Canard) vann (för 21:a gången i historien) medan Belgien och Tyskland kom på andra respektive tredje plats. Sverige (Andreas Hultman, Alex Eriksson, Fredrik Norén) kom på 22a plats. Här rapporterar Alex Eriksson från tävlingen.

Resultatet blev inte som man tänkt sig, men jag måste säga att vi hade otur på vägen! Resan var lång dit men längre hem, kunde vart mycket kortare hem om ni förstår vad jag menar.

Allt innan racet med flygningar och hotel och så vidare var det kanonplanering på, och vi hade en rikigt go teamkänsla. När vi gick runt och kikade på banan på fredagen så fick vi se något ut över det normala, då tänkte man o jävlar det här blir tufft. Sedan på lördagen var det var helt annat att köra, grymt kul och banan och jag flöt på bra ihop, och hade 20e bästa tid på min träning. Men hade en topp 15 tid på gång lätt men fick inget fritt varv, men hade en jävligt bra känsla inför kval heatet.

Så innan kvalheatet var det bara att ladda batterierna i skuggan, cirka 35 grader i skuggan, ganska varmt! Ligger på högre höjd än vårat högsta berg, så inte helt smärtfritt för lungor och kropp. Men jag tyckte att jag tog det ganska bra ändå hade smärtor i lungorna under första träningen men vänjde mig bra ändå. starten och 350 skulle passa mig som handen i handsken. Det kände jag direkt och precis så blev det med i min start. Gjorde ett bra utsläpp i min start och var 8-10 i första start svängen, men sen kom min otur och det skedde i andra sväng.

För Hultis (Hultman) så var det en krasch för mig en helt ny växel spak som inte fungerade något vidare, från början hade jag en vanlig men då i andra kurvan fick jag en spik rak. Ni som vet hur växelspaken ser ut på hojen så vet ni ju att det sticker ut en del som man har foten på, den fjädern som sitter där gick paj så den stog rätt fram. Där av en rak växel spak, inte lätt att köra med!

Tog cirka 3-4 varv innan jag fick in en teknik på hur jag skulle växla, men då var det försent kom inte längre upp än till 20 man. Och det skulle inte räcka för oss att gå vidare till A-final direkt, i ju med att hultis blev 20 med så hade vi att gå på en 13 och 20 placering. Så det gjorde oss till 22 lag, 19 går direkt vidare till A så en viss besvikelse men den tog snabbt över till tankar och mål om att vinna B-finalen.

Det vinnande laget går vidare till A-finalen. En vinst för mig på kortspelet på kvällen kändes som ett bra tecken på vinst nästa morgon i B-finalen. Men där tog resan slut jag fick inte till det riktigt nådde 11 plats och varav Hultis och Noren blev 8 och 5, men otur har alla och det gick inte våran väg denna gången helt enkelt. Men jag tar med mig mycket från detta Mxon ute från banan och mycket runt omkring, vill tacka alla från förbundets sida för kanon backning från allas håll Partik Olsson, Jan-Erik Sällqvist, Peter Isgren, Håkan Olsson och Roger Karlsson och alla runt omkring för kanon stämmning !

MVH Alex Eriksson HM plant KTM Reedbull UK/ Effectum racing sports/ KTM Scandinavia