Elin Mann rapporterar från Motocross SM och VM

I år försvarade jag min titel som Svensk Mästarinna och tog jag mitt sjätte SM-guld. I VM gick det stolpe ut i år, totalt blev det en åttondeplats. Jag skulle vilja tacka alla som har stöttat mig under säsongen, speciellt tack till teamet och alla sponsorer!

Två veckor innan VM finalen i Italien var jag i Tyskland. Jag körde på många bra banor och tränade mycket fys. Formen var på topp.

Den sista VM deltävlingen gick på den nybyggda italienska banan i Fermo. Det var en fräck jordbana som låg i en sluttning med många tekniska och stora hopp. Det regnade en del på fredagen men resten av helgen var det solsken och varmt.

På lördagens tidskval var jag femma och körningen kändes bra. I första heatet gjorde jag ett dåligt utsläpp och var iväg som tia ungefär. Körningen gick hyfsat och jag blev sexa. I andra heatet gjorde jag en bra start men gick omkull på första varvet och fastnade under hojen. När jag kom iväg var jag sist långt efter alla men lyckades köra upp mig till 12:a. I detta heatet gick körningen jättebra och jag hade fjärde bästa tid.

Totalt blev jag 8:a i deltävlingen och det blev även min sammanlagda VM placering för säsongen. Det har inte riktigt varit mitt år. Jag har gjort för många vurpor och misstag.

Årets SM final gick i Västerås. Jag lyckades avsluta säsongen med en dubbelseger och tog hem mitt sjätte SM guld så jag är verkligen nöjd. Det regnade en hel del så det var blött och lerigt. Trots vädret hade jag riktigt kul och körningen gick kanon.

Lördagens tidskval vann jag med god marginal på tiden 2.00. I kvalheatet tog jag starten. Det regnade och efter några varvningar tog ”rolloffen” slut. Jag gjorde ett snabbt depåstopp för nya brillor och vann sedan heatet.

I första heatet på söndagen tog jag starten och vann klart. I andra heatet gjorde jag en dålig start, det tog några varv innan jag var uppe i ledning men när jag väl kom förbi fick jag direkt en lucka och vann.

Efter tävlingen på prisutdelningen blev jag förutom min guldmedalj tilldelad ett hederspris från Svemo. Motiveringen var att jag är Sveriges just nu framgångsrikaste motocross förare och att jag i år tagit Elitförarmärket. Det var överraskande och mycket uppskattat.

Som sagt, ett STORT tack alla sponsorer och teamet för supporten 2010!

 

Vi hörs och syns!

/Elin Mann