KTM har inlett ett samarbete med Roger DeCoster, en ikon inom motocross, som ska förvalta KTM:s nya amerikanska fabriksteam. Arbetet har nu satt fart med att förbereda teamet för 2011 års tävlingssäsong i alla stora amerikanska tävlingar. Se filmen från presskonferensen som ägde rum i samband med helgens Motocross VM i Lierop.

 

Undertecknandet av DeCoster utgör ett stort steg framåt för det österrikiska företaget på den globala arenan. KTM har redan nått den högsta nivån inom sporten i Europa och VM och kommer nu också att satsa på att få en dominerande roll på den viktiga marknaden i USA.

 

41406_Stefan_Pierer_CEO_10242KTM:s VD Stefan Pierer sa att undertecknandet representerade en ny och spännande epok för det österrikisk-baserade företaget: "Förvärvet av Roger DeCoster att ta över vårt fabriksteam i USA inleder en ny era för KTM. Vi njuter nu ett världsomspännande nätverk och vi är en verklig global aktör. Roger Decoster är en av de stora personerna inom motocross och vi är glada att han har gått med på att förvalta vårt nya team. KTM är nu "Ready to Race" i de största och mest konkurrenskraftiga motocrosstävlingarna i världen. "

 

Pit Beirer, som är chef för KTM Offroad Sports Department, sa att undertecknandet av en sådan person som Roger DeCoster kompletterar cirkeln där KTM har stor förare, åtnjuter stora framgångar med sina senaste motorcyklar och har nu en ”gruppledare” på plats som kommer att göra KTM till den dominerande kraften på båda sidor av Atlanten.

 

9271_Pit_Beirer_Motorsport_1024Pit Beirer: "Vi är hedrade att vi kan välkomna en man med Roger DeCosters erfarenhet och kaliber till KTM-familjen. Med honom som chef för vårt nya KTM USA fabriksteam kommer vi att vara en viktig kraft i USA och Europa och vi vill locka de allra bästa amerikanska förarna till vårt team. Roger har haft en fantastisk racingkarriär och en framstående och framgångsrik karriär som teammanager. "

 

Roger DeCoster föddes i Belgien och har sedan lång tid varit bosatt i USA. Känd som bara "The Man" när han körde race var Decoster en av idrottens mest dekorerade förare. Han var alltid beundrad för sin smidiga, kontrollerade körstil och hans sena angrepp på rasceledare i en karriär där han vann rekordmånga 36 stycken GP-segrar i 500-klassen. Han var också guldmedaljör i 1964 års International Six Days Trial, fyrfaldig vinnare av Trans-AMA-serien och vann 1964 års belgiska Observed Trials National Championship. Efter avslutad karriär som aktiv raceförare har DeCoster varit en framträdande ledande figur på USA:s racingscen där han bland annat basat för Team USA vid Motocross of Nations.

 

SE PRESSKONFERENSEN SOM ÄGDE RUM I SAMBAND MED MOTOCROSS VM I LIEROP

{youtube} s-ZgZXOjUK0{/youtube}