Den 10 september är det dags igen är den internationella supercrosstävlingen på Ullevi. Efter den internationella tävlingen under fredagen och SM i Supercross på lördag kommer banan att öppnas för Prova-på med start 12.30 på söndag 12 september. Givetvis under organiserade förhållanden och med stort fokus på säkerhet.

En av de som kommer att prova på är Jerry Wickman, 46 år, bosatt i Falkenberg och hängiven motionsåkare sedan mer än 30 år.

jerrywickman

Jerry Wickman, 46 år, bosatt i Falkenberg och hängiven motionsåkare sedan mer än 30 år, är lyrisk när han kommenterar:

-Nu är det min tur! Jag är fullt medveten om hur svårt supercross är. Jag har ju som de flesta motionsåkare aldrig fått tillfälle att prova en riktig supercrossbana. Det svåraste blir att få till rätt timing i hoppen, att komma in rätt. Fastän jag tränar motocross 2-3 gånger i veckan är jag nöjd om jag orkar 4 varv. Det är helt enormt att bara få chansen. Här har jag suttit som en trogen åskådare i alla år och nu ska jag själv få prova. Jag tror det är många med mig som tar det här tillfället med en annorlunda upplevelse.

Jerry får representera det stora och breda MC-intresset inom alla åldrar som finns i Sverige och han kommer förmodligen inte att vara ensam på supercrossbanan på söndag.

 

För mer information om tävlingarna gå in på www.ullevi.se/supercross

Där finns också de regler som gäller för er som vill prova på och möjlighet att anmäla er till önskad åktid.