MX1-stjärnan Jimmy Albertson kommer att gästa fredagens Svenska Honda Xtreme Academy som äger rum vid Parisbanan vid Älvängen. Ungdomarna som är i åldern 10-16 år och kör Honda CRF150R kommer få en exklusiv utbildning i motocrosskörningens ädla konst av bland annat den dubbla världsmästaren John Van Den Berk.

 

 

Denna fredag kommer ungdomar i åldern 10-16 år som tävlar i CRF150R nationellt i Sverige få en del nyttiga tips av John, som också driver ett träningsläger för proffsförare i Spanien. John kommer även få sällskap av ledande svenska Honda-raceförare, som kommer att vara till hands för att hjälpa till med utbildning av ungdomarna. Dessutom kommer eventet att gästas av Jimmy Albertson som ska köra helgens Motocross VM vid Uddevalla.

 

Xtreme Academy är ett Hondainitiativ för att utveckla unga talanger och består av en rad nationella mästerskap, som hålls i Storbritannien, Sverige, Finland, Italien och Sydafrika. Akademin, som är tänkt att utökas under de närmaste åren, erbjuder specialiserad utbildning med John, erkännande och tillgång till ett spännande prispott.

 

Under Xtreme Academy denna vecka kommer de svenska deltagarna få en omfattande utbildning i körteknik inklusive hoppning, kurvtagning, bromsning och alla aspekter av cykelkontroll samt råd om konditionsträning och kost. Ungdomarna kommer att få en intensiv dag på en väl förberedd bana med några av branschens experter, däribland Jimmy som ska göra ett besök innan han ger sig in i de slutliga förberedelserna för den tionde GP-rundan i Motocross VM som körs i Uddevalla nu i helgen.

 

-Jag ser verkligen fram emot att träffa de unga svenska förarna. Det är jättebra att Honda ger något tillbaka till idrotten på gräsrotsnivå och dessa ryttare skulle kunna vara framtidens stjärnorna inom sporten. Jag arbetar med John och hans expertis har hjälpt oss mycket, så jag är säker på att åkarna kommer att få en bra dag och förarna kommer att lära sig väldigt mycket. John är mycket erfaren och har vunnit VM, så han är en av de bästa killarna att lära av. Jag kommer att besöka Xtreme Akademy-eventet innan jag beger mig till Uddevalla för helgens Grand Prix ", kommenterar Jimmy Albertson.

 

Mer information om Honda Xtreme Academy