Honda Xtreme Academy lanserades tidigare i år som ett initiativ för att hjälpa fram unga talanger i hela Europa. Under 2010 körs Xtreme Academy i Storbritannien, Italien, Finland, Sverige och Sydafrika, och serien kommer att växa ytterligare de närmsta åren. Nu kommer kan deltagarna i Xtreme Academy glädjas åt att den tidigare dubbla världsmästaren John Van Den Berk kommer att hålla en av sina populära utbildningsdagar för Academy-förare i Sverige den 2 juli.Utbildningsevenemanget ingår som en del i det svenska Xtreme Academy-mästerskapet och har tagits fram speciellt för att hjälpa CRF150R-förarna i årets serie att utvecklas vidare.

Under utbildningsdagen kommer förarna att få lära sig om körställning, bromsning, kurvtagning, hopp och starter. John kommer även att dela med sig av sina stora kunskaper inom konditionsträning och kost.


Deltagarna kämpar om en lockande prispott och även priser från sponsorer som Vans-skor, Airoh-hjälmar och Renthal-produkter. De 10 till 16 år gamla ungdomarna som tävlar med CRF150R räknas som riktiga Honda-förare och får möjligheten delta i Johns utbildningsdagar.

-Detta är en viktig del av Xtreme Academy-initiativet och vårt huvudmål är att hjälpa fram ungdomarna som tävlar i Academy-serien. John har enormt mycket erfarenhet, inte bara som tävlingsförare, utan även som instruktör tack vare att han driver en egen anläggning i Spanien där han tränar några av världens bästa förare, säger offroadchefen för Honda Motor Europe, Roger Harvey.

Allteftersom Xtreme Academy växer kommer utbildningsevenemang att anordnas för deltagarna i alla länder där serien körs.

-Jag ser absolut fram emot att jobba med förarna från den svenska Honda Xtreme Academy-serien. Vi kommer att köra en intensiv utbildningsdag för att hinna med alla aspekter av hojhantering, racing och förberedelser. Jag hoppas att mina erfarenheter från många toppförare kommer att hjälpa dessa unga förare, som kan vara sportens framtida stjärnor, att förbättra sin körteknik ytterligare, säger John Van Den Berk.

Mer information om Honda Xtreme Academy finns HÄR