Den finländska BMW-föraren Simo Kirssi inledde årets österrikiska Cross Country Mästerskap (ACC) med en dominerande seger i Launsdorf. Banan var enligt uppgift svårkörd och snabb, och närmare 400 förare deltog.

Kirssi hade inte den bästa startpositionen inför loppet, eftersom finländaren hade beslutat ganska sent för att delta som en övning inför den tyska Cross Country serien, och därför var tvungen att starta från en position långt bak till höger.

tn_simo_kirssi_on_bmw_g_450_x_2_20100503_1841178051

Men den regerande mästaren körde snabbt upp sig till femte plats och så småningom tog han över ledningen och behöll den platsen under resten av den två timmar långa tävlingen.

Kirrsi körde i mål som segrare före de österrikiska förarna Seppi Fally och Mario Hirschmugl.

-Jag hade en anständig start och kunde hålla koll på tätförarna då jag låg på femte plats. Det var bra att studera deras linjer och vänta på deras misstag. Jag började attackera efter att en fjärdedel av loppet var kört och avancerade snabbt framåt . Vid ett tillfälle var jag tvungen att sakta ner, i samband med en varvning och Seppi Fally kom närmare, men jag kunde snart skruva på gasen igen och köra hem vinsten, kommenterar Simo Kirssi.

 

-Nivån är förvånansvärt hög i ACC. Jag inte tävlat mycket i Österrike och det är verkligen imponerande hur mycket de har snäppt upp tävlingen. Layouten på den naturliga banan gynnade min stil, antar jag , eftersom det fanns gott om utrymme att köra om på. Det var ett mycket trevligt race och det är vad Cross Country racing handlar om, så jag vill gärna dit och köra snart igen, avrundade Simo Kirrsi.


Topp fem - ACC Launsdorf, XC-Pro-klassen

1. Simo Kirssi (FIN), BMW Husqvarna Motorsport

2. Seppi Fally (AUT), Kawasaki

3. Mario Hirschmugl (AUT), KTM

4. Werner Müller (AUT), GasGas

5. Daniel Stocker (AUT), KTM