I skrivande stund befinner sig förra årets SM-tvåa i MX2, Alex Eriksson i Italien där han tränar med sin nya KTM. Efter en tids osäkerhet står det nu klart att VM-styrningen ser ut att utebli, i alla fall för stunden. Istället laddar Alex för kommande SM- och EM-tävlingar. Bland annat har han hunnit med att provköra den nya KTM 350SX-F.

 

 

Så här kommenterar Kent Eriksson (Alex pappa) det hela:

 

”Det blev inte riktigt som vi hade hoppas då Alex blev precis utanför de 38 ordinarie som spikades.

Nu ska det väl tilläggas att detta inte var vår plan A från början då vi tidigt hade bestämt att vi skulle köra EM-säsongen 2010 från första början. Men när testen hos först Jacky Martens slog väl ut och han tyckte farten fanns där så började det skapas ett hopp. I första hand så var det för honom som vi ville att Alex skulle köra. Han lyckas väldigt bra med unga förare. Men efter ett antal beslut från KTM-ledningen så blev det bara aktuellt med tre förare och dessa tre var redan spikade, så chansen rök tidigt.

 

Men sedan korsades våra vägar med ett team från Österike som heter Hillinger KTM MX-racing team där vår kompis Mattias Walkner ska köra i klassen MX1. De behövde en MX2 förare i teamet och där passade Alex in som handsken då Mattias jobbar ihop med Matte Fält på WP som skall hjälpa Alex i år med fjädringen hos Jonte Engdahl Motorsport.. Men det har tagit så lång tid med beskedet nästan 2 månader och efter ett tag så bekantar man sig med tanken och börjar hoppas kanske lite väl mycket trots allt.

 

Nu är det så att Alex står på en så kallad standby-lista då eventuellt någon eller några förare kan bli skadade eller utebli av annan orsak. Teamet runt Alex kommer inte att vänta på det utan vi planerar nu för EM-säsongen 2010 där vi har förslag från Team Bodo Smidht att beakta. Nu är det så att tre stycken EM-deltävlingar krockar med SM så vi får se om teamet är intresserade ändå. Det kommer inte hänga på det utan vi kan köra runt själva i vår egen teambuss om det krävs, aningen mer jobb bara men det måste göras i sådana fall.

 

Premiären är påskhelgen i Portugal på den välkända banan Corthela. Nu får vi trösta oss med för tillfället att träningen flyter på bra i Italien med löpning på morgonen och 2 stycken 40-minuterspass på KTM:en. Sedan är det testning ihop med KTM-fabriken på deras 2011-modeller, som är jätteintressant för Alex att vara med på. Han låter hälsa att den nya 350:n är något sjukt lättkörd och snabb och kanske den mest optimala hoj som någonsin byggts.

 

Ytterligare två veckor är kvar på första sejouren, sedan bär det av hem en vecka. Därefter ner 3-4 veckor till nere i Italien med bland annat minst två internationella Italienska Mästerskap som uppladdning inför EM-starten.”