I december förra året kom nyheten om Honda Xtreme Academy Junior mästerskapen, en serie för CRF150 och förare mellan 11-15 år, som kommer att arrangeras som mästerskap i många länder runt om i Europa, bland annat Sverige. Målsättningen är att stödja unga Hondaförare under deras väg moten framgångsrik tävlingskarriär. Nu är äntligen Sverige och Italien klara med sina uppgifter och kalendrar för mästerskapet. Se den svenska mästerskapskalendern här.

 

Förare som ställer upp i Honda Racing Xtreme Academy får sponsring (TBC), tillgång till en särskild prispott på , och en chans att vinna en fullständig utbildning med John van den Berk - dubbel världsmästare och MX des Nations-vinnare som nu är tränare för många av världens främsta MX1 -stjärnor på hans träningscamp i Spanien.

 

Dessutom kommer John van den Berk att närvara vid minst ett Xtreme Academy i varje deltagande land för att ge råd kring träning, kost och olika körtekniker – och samtidigt erbjuda generösa rabatter på sin utbildning.

 

-Det är härligt att se att Honda Italien och Honda Sverige också har insett vikten av att ge denna möjlighet till de yngre förarna, säger chefen för Honda Europas off-road racingverksamhet, Roger Harvey.

-Italienarna har vunnit ett antal VM under senare år och Sverige var en gång en av de största motocrossnationerna. Med tiden kan detta initiativ bidra till att utöka Italiens lista och föra Sverige tillbaka till toppen igen, avslutar Roger Harvey.


Honda Xtreme Academy - Sverige - kalender 2010:

Runda 1 - 15-16 maj SMK Kristianstad

Runda 2 - 29-30 maj Linköpings MS

Runda 3 - 5-6 juni Varbergs MK

Runda 4 - 31 juli-1 aug Piteå MS

Runda 5 - 4-5 september BMK Uddevalla

Runda 6 - 25-26 september Vrigstads MK