Den blott 15 år gamla Suzukiföraren Viktor Björklund imponerade stort under 2009 års säsong och blev utnämnd till årets Rookie. Under december är han i USA för att under tre veckors tid förbereda sig inför 2010 års säsong. Under vistelsen i Kalifornien bor Viktor hemma hos Jim Holley som har en karriär som framgångsrik Supercrossförare bakom sig.

 

-Jätteskön kille som förutom hunden och katten har han en väldressad get som heter Billy, Hon kommer till och med när man ropar Billy, kommenterar Viktor.

00111

Häromdagen var Viktor Björklund i Perris och tränade, banan var jättefin och bra preparerad. Enligt Viktor var det uppskattningsvis runt 200 förare där. Dom hade ett välgörenhetsevent där alla pengar från träningsavgifter, publik och sponsorpengar gick till Ross Enzo, för att hjälpa honom med rehabilitering från en olycka. Dom hade gjort det riktigt coolt. Mc Grath, Rick Johnsson, Nate Adams, Ivan Tedesco, Nico Izzo och många andra kända förare var där.

 

-Tyvärr avslutade jag dagen med en vurpa, men vilken service jag fick. Fyra stycken sjukvårdare tog med mig in i deras stora trailer och kollade blodtryck med mera. Men det är ingen fara med mig, lite ont i käken och svanskotan bara. Eventuellt vilar jag i morgon och kör på tisdag, kommenterar Viktor det hela.

00126

Under vistelsen har Viktor hunnit med att träna, med vägledning av Jim Holley, på ett stort antal supercrossbanor av olika slag. Han har även hunnit med en sväng in i Hollywood och ett besök hos Pro Circuit, som tillverkar avgassystemen som Viktor och övriga förare i Team Makita Suzuki Yellow Magic kommer att köra med under 2010.