Monster Energy Kawasakis Chad Reed gjorde en imponerande debut med sitt nya team genom att köra hem titeln i Monster Energy Super X Championship i sitt hemland Australien. Chad Reed tävlar på en Kawasaki för första gången sedan 2001 och redan i år körde Reed med sin KX450F till sig en plats högst upp på pallen på fyra gånger under de sju tävlingar under säsongen.

 

-Monster Energy Super X-serien var bra. Att vinna detta mästerskap med en KX450F för Monster Energy Kawasaki team är ett bra sätt att starta vår relation. Att tävla i Australien var ett bra sätt för mig att lära känna mitt nya team och cykeln. Min körning och förberedelserna inför 2010 känns bra, kommenterar Chad Reed segern.

Chad Reed är inte bara tvåfaldig mästare av den australiensiska serien men också en av arrangörerna bakom mästerskapet.

-Monster Energy Super X-serien växer. Redan under andra året såg vi fantastiska banor och mycket publik. För första gången begav vi oss även till Nya Zeeland för en deltävling och alla förare kör fantastiskt bra, vilket gjorde det extra svårt för mig att vinna titeln, avslutar Reed

Reed är nu på väg tillbaka till USA för att fortsätta sina förberedelser inför 2010 Monster Energy Supercross-säsong, som börjar lördagen den 9 januari på Angels Stadium in Anaheim, Kalifornien.