Sverigeeliten i motocross körde FMX

I helgen bjöd den talangfulle FMX-föraren Fredrik Johansson in sverigeeliten i motocross till sin FMX-anläggning "Sweetspot" i Nynäshamn söder om Stockholm. Fredrik lät sveriges främsta crossåkare prova på att hoppa ramp och ha en skön helg tillsammans långt ifrån all stress och press som vanligtvis är med i bilden när dom träffas på tävling. Några av förarna som deltog på campet var Andreas Hultman, Elin Mann, Toni Dahl, Fredrik Karlsson, Tom Söderström, Kalle Karlsson, Björn Andersson och Jonas Bodin.

Lördagen inleddes med att inviga den nybyggda supercrossbanan i parken. Sedan blev det inhoppning i dom olika FMX-ramperna.

fb_elin_foampit

Imponerande nog användes alla 12 ramperna redan efter en kvart av majoriteten av förarna. Efter lunchpaus med grillning i strålande sol, fortsatte dagen med att alla fick testa att hoppa med minicross i skumgummibassängen. Dom som ville provade på att göra backflips. Dagen avslutades med en paintballmatch och middag tillsammans.

fb_f_karlsson

"Jag tyckte att det var hur kul som helst att hoppa ramp, tillslut vågade jag hoppa en som var 19 meter och då ville jag inte sluta köra." Det säger svenska mästarinnan och VM-femman Elin Mann om helgens utmaning.

fb_elin_mann

"Helgen blev en succé! Det var grymt att se så mycket svensk motorcykeltalang på min hemmaplan och det kommer garanterat bli fler camps framöver.", säger Fredrik Johansson.

fb__DSC0342

fb_hultman_foam

fb_samlade