DM i motocross med egen tjejklass

Den 19 september körs Distriktsmästerskapet för Östra distriktet på Rörken, Uppsala MK. För första gången på flera år kommer en ren tjejklass att köras för tjejer på 125cc och uppåt. För att tjejklassen ska återkomma framöver behövs ett tillräckligt förarunderlag och arrangören hoppas därför att alla tjejer i Östra Distriktet kommer och tävlar! Dessutom är klassen öppen för tjejer i övriga distrikt- även om det är endast Östras tjejer som kan få själva DM medaljerna.

 

Förutom medaljer till Östras 3 bästa tjejer, delas det ut tjusiga pokaler och maskinersättning (1:a= 1200kr, 2:a= 1000kr, 3:a=900kr) till placering 1-3 totalt för tjejklassen.

Alla licenser är tillåtna så länge som du kör 125cc och uppåt. Engångslicens/tillfällig licens gäller också. Se inte det faktum att tävlingen heter \"Distriktsmästerskap\" som en anledning att INTE delta... ALLA tjejer är välkomna!


För regler och tidplan, se www.ostramx.org, under flik \"Regler\". (Bortse från att det står att tävlingen endast är öppen för östras förare- detta stämmer inte för tjejerna, vi har bara inte hunnit uppdatera det ännu).

För att ha lite koll på antal tjejer som planerar starta, var vänlig och skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. där du anger Namn, telefonnummer och licenstyp.


I år kommer ingen klass för yngre tjejer på mindre än 125cc att finnas, men skicka gärna en mail om du skulle vilja att det jobbades för en sådan till nästa år. Du kan även maila om du har andra idéer om hur tjejcrossen i Östra distriktet kan främjas.