Till 2025 har Husqvarna Mobility presenterat en ny generation TC 85 för att understryka dess fortsatta utveckling av högpresterande 2-takts minihojar. 

Den tävlingsinriktade maskinen är nu byggd kring ett helt nytt chassi som uppges erbjuda betydande förbättringar av hantering och stabilitet, medan en uppdaterad motor sägs öka kraften på botten- och mellanregistret. Ytterligare komponenter som introducerats för att förbättra upplevelsen på banan för alla unga förare inkluderar den nya WP-stötdämparen, svingarmen och den ergonomiska utformningen av själva karossen. Utöver ändringarna kommer  TC 85 med ny grafik.

TC 85 2025 2

Till 2025 ska den nya ramen vara med förfinad geometri som avsevärt ska förbättra hantering och stabilitet. Den nya WP XACT-stötdämparen, som är 16 mm kortare än tidigare för att säkerställa ett mer balanserat chassi har monterats på det övre ramröret. Denna design skapar en mer distinkt känsla för TC 85 och är en stor fördel på ojämna, stökiga banor och stora hopp. Dessutom har styrhuvudets vinkel minskat med en halv grad och placerats 6 mm närmare mitten av chassit för förbättrad kurvtagning, särskilt på väg ut ur böjar.

TC 85 2025 13

2-taktsmotorn på 85cm3 drar nytta av flera nya komponenter, alla introducerade för att skapa starkare kraft på botten- och mellanregistret utan att offra kraft på topp. Uppdateringarna inkluderar ny cylindertopp, ny typ av tändstift, tändning och avgassystem, med inställningarna inuti Keihin-förgasaren justerade för att passa den uppdaterade motorn. Slutligen, jämfört med den utgående generationen, roteras motorn tre grader uppåt framtill, och genom att svänga från samma monteringspunkt vid svingarmen uppges vikten fördelas mer effektivt för förbättrad kurvtagning och balans vid hopp.

TC 85 2025 3

Själva svingarmen är ny och 300 g lättare tack vare en förfinad gjutprocess. Tillsammans minskar den nya ramen, WP XACT stötdämparen och svingarmen den totala höjden på TC 85. Dessa förändringar, introducerade tillsammans med nya ergonomiska plastdetaljer, säkerställer att unga förare kan röra sig mycket lättare på TC 85, vilket inger förtroende och tillåter dem att konkurrera med förbättrad kontroll. Dessutom förbättrar en moderniserad ”förartriangel” skapad av de nya fotpinnarna, styret och lägre sadeln körupplevelsen ytterligare och ska göra den nya generationens modell otroligt lättkörd.

TC 85 2025 19

LÄNK - Mer om Husqvarna TC 85