Efter de stora framgångarna med årets YZ-superfinal är Yamaha mycket glada att kunna erbjuda en ny möjlighet för unga bLU cRU-förare att tävla om en av 120 platser vid startgrinden på 2024 års YZ bLU cRU FIM Europacupsuperfinal, som går av stapeln vid säsongens största och mest bevakade Motocross-evenemang, Monster Energy FIM Motocross of Nations.

Registrera dig här!

8J5j5PfKKMy98uluQKwl9Z

Förutom att alla unga förare som registrerar sig får den här unika chansen att tävla inför en stor publik vid sidan av sina idoler, kommer även en förare i varje YZ-cupklass att väljas ut för att få support från Yamaha Motor Europe för racingsäsongen 2025.  

Yamahas bLU cRU-program är en prisbelönt plattform som är grunden för Yamaha Racing-pyramiden och som har utformats för att skola in en ny generation unga talanger både på landsväg och i terräng.

Här erbjuds en professionell miljö med coachning, teknisk support och mentorskap från några av racingens största namn för att uppmuntra, utveckla och fostra morgondagens stjärnor. Samtidigt erbjuder den en karriärutveckling från nationell nivå till världsmästerskapsnivå, med över 600 ungdomar som deltar i programmet 2023.

Sedan 2015 för YZ125-deltagare och 2019 för YZ85- och 65-förare, har YZ bLU cRU FIM Europscupsuperfinalen varit det bästa evenemanget för motocrossförare på amatörnivå att uppleva den professionella racingvärlden. 

bLU cRU-motocrossprogrammet är öppet för förare som antingen tävlar på en YZ125, YZ85 eller YZ65 i ett av de godkända nationella mästerskapen, där de under sina respektive säsonger kommer att samla bLU cRU-poäng när de tävlar, och de 40 bästa förarna i varje klass får en inbjuden att tävla i superfinalen.

Under superfinalen får de tre bästa förarna i varje klass och två noga utvalda wild card-förare från varje kategori en inbjudan till den prestigefyllda bLU cRU Masterclass i slutet av säsongen. 

Masterclass är utformad för att ge unga förare en försmak av vad de kan förvänta sig av racingvärlden när de ambitiösa ungdomarna får expertträning och rådgivning från Yamahas bLU cRU-ambassadörer.

I slutet av den två dagar långa masterclassen kommer en YZ125-förare att väljas ut till ett team som stöds av Yamaha för att tävla i 2025 års EMX125-mästerskap, där de får ta efter förare som Nicolai Skovbjerg, vinnare av 2022 års YZ125 bLU cRU FIM Europacup, som tävlade i 2023 års EMX 125-mästerskap och flyttar upp till EMX250-mästerskapet 2024.

Dessutom kommer en förare från YZ65- och YZ85-kategorierna att väljas ut för att få extra support från Yamaha samt GYTR-delar inför den följande säsongen.

Nu är det dags för förare som vill ha en chans att starta i YZ bLU cRU FIM Europacupsuperfinalen på MXoN 2024 att anmäla sig. Följ anvisningarna på följande länk och vänta inte med att registrera dig. 
Anmälan stängs den 28 februari 2024.

Registrera dig nu för 2024 YZ bLU cRU FIM Europacup.

8oqwsmlUKes9VWmlA ONQG