Som en del av den pågående utvecklingen av Triumphs nya plan för motocross- och enduro-motorcyklar, gjorde Ricky Carmichael och Iván Cervantes sällskap med i teamet i Triumph-fabriken för att granska och testa de senaste prototyperna.

År 2021 tillkännagav Triumph sitt kommande inträde i Motocross- och Enduro-världen samt en ny fabriksracingsatsning, med ett åtagande att tävla på högsta nivå inom såväl Motocross- som Enduro-mästerskap.

En av världens främsta motocrossförare genom tiderna, Ricky Carmichael, och femfaldige endurovärldsmästaren Iván Cervantes, var på besök och gästade Triumphs motocross- och enduroteam i Storbritannien.

Ricky och Iván fick ett varmt välkomnande från Triumph-anställda och tog sig tid att träffa några passionerade Triumph-fans, innan de dök in i utvecklingsworkshops med designteamet och testade de senaste prototyperna, och fortsatte i sin unika roll att ge ovärderlig feedback och input till projekt.

Ricky Carmichael

"Det har varit ett nöje att äntligen komma till Triumphs högkvarter. Att träffa alla på samtliga avdelningar, se hur det hela fungerar och få sätta namnen på dem som jag har jobbat med så länge. Jag har varit otroligt imponerad genom hela projektet, ända från mitt första test med teamet i USA, och det är fantastiskt att se hur stora framsteg de gjort hittills. Att se hjärnorna arbeta, och engagemanget och motivationen från alla har varit helt fantastiskt. Himlen är gränsen och jag tror att allas hårda arbete med det här projektet kommer att spegla nivån på varumärket Triumph. Det är en spännande tid att vara en del av detta historiska projekt!”

Iván Cervantes

"För mig är det här ett stort ögonblick. Vi har testat motorcykeln många gånger, men det var underbart att köra med Ricky personligen, och så tillfredsställande att se hur nöjd han är med upplägget vi har utvecklat. Vi har tagit ett antal väldigt stora kliv och några väldigt produktiva förändringar, och jag är väldigt nöjd. Jag har arbetat länge med det här projektet, tillsammans med ett fantastiskt team, som alla delar samma mål: att vara konkurrenskraftiga från första början. Jag ser fram mot nästa steg!"