Torrot erbjuder eldrivna motorcyklar för de allra minsta,  som ett smart sätt att introducera flickor och pojkar in i den spännande motorcykelvärlden.

Torrot, som ingår i Torrot Group, där även Gas Gas ingår, har sedan tidigare tillverkat elskotrar och elcyklar. Nu erbjuder företaget även elmotorcyklar för barn.

Det nya Kids-sortimentet är skapt för att vara det första steget för de yngsta ryttarna in i den underbara motorcykelvärlden. Modellerna är med en 48 Volts elektrisk motor där effekten kan ställas in mellan 350 och 1500 Watt, tillverkas dessa barnmodeller med inriktning mot trial, enduro eller supermoto.

Och det är inte bara barnens säkerhet som tas om hand utan också sinnesfriden hos sina föräldrar. Alla Torrot Kids 10 (för barn mellan 3 och 6 år) och Kids 12 (för barn mellan 7 och 9 år) - i alla sina olika versioner - har en "Föräldrakontroll". Ett trådlöst styrsystem som tillåter föräldrar att fjärrkonfigurera och till och med stänga av sina barns motorcyklar med en praktisk applikation avsedd för både iOS- och Android Smartphone-enheter.

Operativa parametrar programmeras enkelt med den programvara som kan laddas ned från Torrot-webbplatsen. Samtidigt har alla barns motorcyklar en manuellt manövrerad strömbrytare strax bakom strålkastarmonteringen som minskar effekten med 50% med bara ett klick.

De nya Torrot Kids tillverkas i Salt (Girona). Modellerna har ett lätt uppladdningsbart litiumbatteri, EBR-fjädring och där ramen tillverkats av krommolybden.

Mer information här...