Konkurrenskraftig

Valentino Rossi satte den näst snabbaste varvtiden under den andra testkvällen på Losail i Qatar. Endast Ducatiföraren Casey Stoner från Australien var snabbare. Efter testet är regerande MotoGP-mästaren Valentino Rossi entusiastisk över sin konkurrenskraft inför den kommande tävlingssäsongen.

Efter ett rejält skyfall under söndagens tester på Losail kunde Yamahaförarna Valentino Rossi och Jorge Lorenzo slutligen göra en ordentlig start på sitt omfattande testprogram i Qatar under måndagen.

Testerna kördes kvällstid och banan var upplyst av kraftiga strålkastare. Förhållandena var inte optimala då tidigare skyfall och kraftiga vindar dragit in rejält med sand och annat på banan. Varvtiderna var således långt från rekordsnabba men Valentino kunde ändå hålla ett ganska konsistent tempo och avslutade testet som dagens näst snabbaste förare, efter Ducatiföraren Casey Stoner.

fbsmall_rossi-Dagen var bra eftersom vi framförallt kunde testa! Jag är glad för att jag var snabb redan från start och cykeln är mycket bättre än samma tid förra året. Inställningen är helt annorlunda efter ett år med Bridgestone och teamet verkar vara i god form. Varvtiderna är ganska långsamma jämfört med vid race, eftersom det är kallt och underlaget inte perfekt, men förhoppningsvis kommer det bli varmare under den närmaste månaden. Vi arbetade bra i dag, testade några saker till motorn och en del elektronik, och allt som hjälper oss att förbättra grundinställningarna och att bli snabbare. Nu hoppas jag att vi får bra väder från och med nu och ingen mer vind, så att spåret är renare i morgon och vi kan förbättra varvtiderna ytterligare, sa Valentino Rossi.